Een luisterend oor is goud waard!

Humanitas is er voor mensen die op eigen kracht iets willen veranderen in hun situatie.

Bij Humanitas Gorinchem e.o. draait sinds een jaar de activiteit “Steun bij rouw en verlies”. Het kan gaan om het verlies van een dierbare door overlijden maar ook verlies van gezondheid of verlies door een scheiding.

Een  getrainde vrijwilliger bezoekt je regelmatig aan huis en biedt een luisterend oor, oordeelt niet en denkt met je mee. Dit kan helpen om het verlies aan te kunnen, om het leven weer richting te geven en om weer een eigen weg te vinden.

Na afloop van een ondersteuning krijgen wij regelmatig terug: “Een luisterend oor is goud waard!”, “Ik voelde me gehoord en vrij om te vertellen wat ik wilde”. “Er wordt geluisterd zonder oordeel en goedbedoelde adviezen”.

Heb je het zwaar na het overlijden van een dierbare of een ander verlies en wil je graag contact met iemand die naar je luistert, laat het ons weten!

Heb je belangstelling om iemand tot steun te zijn en vrijwilliger te worden bij Humanitas, meld je dan aan.

Wil je meer informatie over onze steun of wil je je aanmelden, neem dan contact met ons op: