Negatief zwemadvies Recreatieplas camping Lievelinge in Vuren

De provincie Gelderland ontraadt het zwemmen in het water van recreatieplas Camping Lievelinge in Vuren (gemeente Lingewaal). Bij metingen zijn te hoge concentraties van mogelijk ziekteverwekkende bacteriën aangetroffen.

Het zwemmen in dit water kan maag- of darmklachten veroorzaken. Deze week worden nieuwe metingen gedaan. Als daaruit blijkt dat de waterkwaliteit goed is, zal de provincie het negatief zwemadvies weer intrekken.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op www. zwemwater.nl of de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8:30 tot 16:30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar provincieloket@gelderland.nl.