Bewoners terug na gedeeltelijke instorting pand

Gorinchem – 02/06/2018 – De bewoners van de Hazewindhondstraat en Westwagenstraat die na  het gedeeltelijk instorten van het pand aan de Hazewindhondstraat vannacht ergens anders onderdak hebben gekregen, kunnen weer naar huis. Ze zijn blij dat het achter de rug is en weer naar huis toe mogen. Ook de aangrenzende winkels zijn vandaag weer geopend. De bewoners van de betreffende panden aan de Hazewindhondstraat kunnen vanaf 19:00 uur weer naar huis. De bewoners van de Westwagenstraat konden vanmorgen hun woning al in.

Maatregelen

Donderdagmiddag 31 mei is één van de te renoveren panden aan de Hazewindhondstraat, nummer 4, gedeeltelijk ingestort. Iedereen is in veiligheid. Burgemeester Reinie Melissant was snel aanwezig. Er zijn verdere maatregelen getroffen door de aannemer in overleg met de constructeur, bouwinspecteur, architect en Stichting Stadsherstel Gorinchem (SSG). Om te zorgen dat het ook voor de omliggende panden veilig is, is het pand gestut en is de zijgevel ter versteviging dichtgemaakt. Ook is het pand nu bijna wind en waterdicht en sterk genoeg voor de komende periode. Gedurende deze werkzaamheden was de straat afgezet. De constructeur, aannemer, architect, SSG en de gemeente zijn tevreden met dit resultaat.

Werkzaamheden vrijdagavond en zaterdag

Medewerkers van het aannemersbedrijf maken de straat schoon en zorgen voor een goede afsluiting van het terrein. Morgen wordt er puin geruimd uit de bouwput. Bouwinspecteurs en boa’s zien ook in het weekend periodiek toe op de werkzaamheden en het bouwterrein.

Herbouwproject

Aan de Hazewindhondstraat is Stichting Stadsherstel Gorinchem enkele weken geleden gestart met een bouwproject. Het gaat om een herbouw van 3 nieuwe woningen en renovatie van 2 bestaande woningen. Hazewindhondstraat nummer 4 is onderdeel van dit project.

Contact

Bij calamiteiten en/of ernstige overlast buiten kantooruren (wat niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag) kunt u contact opnemen met de meldkamer van de politie 0900-8844. Neem bij dringende vragen tijdens kantooruren contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14 0183.

foto: Reinie Melissant