Iktoon biedt podium voor creatieve Gorcumer in juni

Vanaf 1 juni gaat de derde iktoon-maand van start, de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Kunst is namelijk dichterbij dan je denkt; zo zingen er bijvoorbeeld méér mensen in een koor dan dat er bij een voetbalvereniging spelen.

Met zo’n 78.000 deelnemende kunstenaars, 3500 evenementen en 185.000 bezoekers is iktoon de grootste kunstmanifestatie van Nederland. In juni tonen creatievelingen hun kunsten door heel het land. In Gorinchem krijgen ‘onzichtbare’ creatievelingen eveneens een podium. De gehele maand juni worden kunsten vertoond, verspreid door heel de stad. Er zijn voorstellingen, workshops, exposities, shows, openbare repetities en open dagen bij verenigingen, culturele instellingen en diverse locaties in de binnenstad van Gorinchem.

Over iktoon
Met een breed scala aan evenementen hoeft niemand zich te vervelen in juni. Van kunst in de supermarkt tot theatervoorstelling in een leegstaand ziekenhuis en van het boetseren van je eigen selfie tot moderne dans voor senioren: er is van alles te doen.

In Gorinchem wordt de campagne op zaterdag 2 juni op spectaculaire wijze geopend. Een gigagroot doek staat op de Grote Markt. Het spat ervanaf: Gorcum is creatief. Bezoekers krijgen een waterpistool met verf en dan spuiten maar. Dit kan vanaf 13.00 uur. Daarnaast bruisen de straten in de binnenstad van de dansers, muzikanten, dichters, schilders en alle andere kunstenaars. Laat je verrassen door dames op stelten of door een dans op een veerpont van Riveer.

De activiteiten duren zaterdag 2 juni tot 16.30 uur.

Agenda

Klik hier voor de hele maand