Tweede één achtste Merwede Triathlon

Zondagmiddag vond voor de tweede maal de Merwedetriathlon plaats. Deze één achtste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Het weer was in dit geval, gelukkig, koeler als de zaterdag ervoor. Dat zou te warm geweest kunnen zijn. Bewolkt met een heerlijke temperatuur. Voor veel deelnemers was er te vroeg gejuicht. ook onweer en regen bleken zich achter de bewolking schuil te houden.

Het was opnieuw druk bij het Caribabad waar de triathlon begon met het zwemmen voor jeugd en volwassenen.  Bij het zwembad aankomen leek een sport op zich. De aanwijzingen van de verkeersregelaars liepen nog al door elkaar. Grote groepen werden door hen de zij-ingang van het Unitas voetbalveld opgestuurd, liepen daar honderden meters en konden toen weer terug omdat het pad doodlopend bleek te zijn.  Een gebeuren, dat door velen niet erg op prijs werd gesteld. “Als het zo moet beginnen, ben ik in staat om weer naar huis te gaan”, was één van de opmerkingen.

Maar de meeste deelnemers hadden er gelukkig zin in om te starten. Eerst de jeugd en daarna konden de triatleten en breedtesporters beginnen aan de uitdaging. Voor het eerst dit jaar deden er ook G-teams mee aan de triathlon. Een van de blikvangers was de Merwedebrug die al fietsend richting Sleeuwijk en terug moest worden genomen.

Ook hier bleek een leermoment voor een volgende keer dat verkeersregelaars en vrijwilligers worden ingezet. De Nieuwe Wolpherensedijk was afgesloten voor alle verkeer. De sporters moesten over deze dijk van De brug bij Schelluinen naar de Merwedebrug fietsen. het fietspad onder aan de dijk kon gewoon door ander fietsverkeer of voetgangers gebruikt worden.

Terwijl de verkeersregelaar in haar eentje de boze automobilisten te woord moest staan, die toch de de dijk uit wilden rijden, kwamen de wedstrijdfietsers in de problemen, omdat ze niet wisten of ze links of rechtsaf de dijk op moesten. Gevolg, er moest gekeerd worden door hen die richting Hardinxveld reden en dat men ook niet wist dat de dijk gevolgd moest worden in plaats van het fietspad. Gevolg was dat de gewone fietsers, voetgangers en zelfs scootmobielen de triatleten,  op volle snelheid,  op zich af zagen komen of door hen werden gepasseerd.

Dat het ondertussen flink was gaan regenen was iets waar de organisatie natuurlijk niets aan kon doen. Voor de atleten werd het een extra beproeving. Helaas werd dit noodweer te zwaar en moest de triathlon voortijdig beëindigd worden.  Voor de teams betekende dit dat zij niet verder kwamen dan de zwemafstand. Door het afbreken van de Merwede Triathlon is er vanuit de NTB geen officiële einduitslag.

Verder verliep alles prima en kan “RunABit”  terugkijken op een geslaagd evenement. De leermomenten nog eens goed met elkaar doornemen en de derde Merwedetriathlon wordt nog beter.

© Copyright – Foto: GP-foto.  Laatste 5 foto’s  © Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt