GJS veilig in eerste klasse

Het is GJS gelukt om zich in veiligheid te spelen en ook volgend jaar deel uit te maken van de eerste klasse. Weliswaar leverde de wedstrijd tegen SVL een 2-1 nederlaag op, maar omdat De Merino’s zijn sportieve plicht vervulde uit tegen Woudenberg (1-3 winst) is GJS veilig.

De wedstrijd begon een half uur later, omdat de scheidsrechter bij GRC’14 – Delta Sports’95 FC te laat was. Die wedstrijd was te belangrijk voor beide teams, dus werd besloten het aanvangstijdstip van de wedstrijd te verschuiven. Ook Woudenberg- De Merino’s begon daardoor een half uur later.

GJS begin goed en drukte SVL op eigen helft terug. Er kwamen ook kansen, maar die werden niet benut. In de 16e minuut kwam de thuisclub bij de eerste kans op voorsprong. Een corner werd keurig binnengekopt door Rob van Eem. GJS ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de mogelijkheden die er kwamen werden niet benut, tot de 41e minuut. Een vrije trap van Quincy Bartens kwam buiten bereik van de keeper op de paal, maar Niels Hofman kopte de terugspringende bal keurig in het doel, 1-1. In de rust werd Stefan Hölzken gewisseld voor Roy Stuiver.

Na de rust begin de thuisclub sterk en kreeg kansen. Daarna was het de beurt aan de gasten, maar ook GJS scoorde niet. In de loop van de tweede helft werd de thuisclub sterker en kreeg ook enkele opgelegde kansen, maar het bleef 1-1 tot de 90e minuut toen Robin Janssen een lage corner binnenschoot. GJS probeerde nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar de echte drive ontbrak omdat toen al bekend was dat Woudenberg had verloren. SVL speelt nu samen met Woudenberg nacompetitie en Delta Sports’95 FC is gedegradeerd.

Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Jan Paul Nieuwersteeg in het veld kwam voor Louis Damen. Na wat extra tijd floot scheidsrechter Van de Luitgaarden voor het einde. Hij had het samen met zijn twee assistenten Van der Aa en Vullings niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd.