Beschamend pak slaag voor SVW in Hardinxveld verslag & foto's: Ronald Tukker

Nog éénmaal zette SVW zichzelf volledig te kijk dit seizoen. Nog éénmaal zakte het totaal door de ondergrens. Nog éénmaal liet de ploeg zien waarom het op alle fronten tekort schoot in de 2e klasse. Na een goed eerste kwartier van de Gorcumse ploeg, werd het daarna 75 minuten van het kastje naar de muur getikt en mocht het doelman Edwin van der Zouwen dankbaar zijn dat hij een aantal goede reddingen verrichtte.

In de 5e minuut had Emre Gulpinar de 0-1 op de schoen. Na een goede actie stuitte Gulpinar op doelman Marc Koning. In de 11e minuut wederom SVW: een goede pass van Denzel Libretto op Menno Dekker, die zijn schot gered zag worden door Koning. Na de goede openingsfase nam de thuisclub het heft steeds steviger in handen. Het resulteerde na een half uur in het openingsdoelpunt. Johan Woltman haalde uit en schoot in de verre hoek raak, 1-0. Het was meteen de ruststand.

Foto’s en verslag: Ronald Tukker

In de tweede helft werd SVW aan alle kanten overlopen. Na een botsing van een Hardinxveld-speler met SVW-doelman Van der Zouwen, mocht Niels Nomen van dichtbij raak schieten. Arbiter Kuijntjes keurde het doelpunt goed, 2-0. SVW geloofde het wel en sjokte over het veld. Hardinxveld profiteerde en scoorde in een tijdsbestek van vijf minuten tweemaal. Adi Jogic schoot de 3-0 binnen en vlak daarna mocht Richard Zwakhals profiteren van het ‘open huis’ bij SVW, 4-0. In het laatste half uur kreeg Hardinxveld nog een handvol 100% kansen, maar faalde het telkens in de afronding, of stuitte het op de goed keepende Edwin van der Zouwen, die SVW behoedde voor een historische afstraffing.

SVW besloot het seizoen met de 4-0 nederlaag in stijl. De abominabel slechte 2e helft was een weerspiegeling van het seizoen van de ploeg in een notendop. Ondanks een opleving na de winterstop, mede ingegeven door de goede interim-trainer Cees van Bavel, kwam SVW op alle fronten tekort voor de 2e klasse en mag de ploeg volgend seizoen in de 3e klasse onder leiding van Tutu Ndona laten zien wat het kan.

Zaterdag 26 mei 2018
Hardinxveld – SVW 4-0 (1-0)
30. Johan Woltman 1-0

49. Niels Nomen 2-0
56. Adi Jogic 3-0
61. Richard Zwakhals 4-0