Potje schaken in de buitenlucht

Sinds woensdagmiddag 23 mei kan er op het terrein Buiten de Waterpoort een potje schaak worden gespeeld. Één van de picknicktafels langs de Merwede ter hoogte van de autosteiger is hiervoor voorzien van 2 schaakborden.

Voortaan kan men met tweeën een leuk potje gaan schaken in de buitenlucht, of je kijkt gewoon of er iemand in de buurt is, die graag een potje met je wilt schaken.

Woensdagmiddag nam Hans Freije zijn laatste taak als wethouder waar en nam de schaaktafel in gebruik. Hierbij kreeg hij de hulp van een gedeelte van de leden van de schaakclub “De Giessen en Linge”. Hierbij veel jeugdleden die, voor de tafel officieel in gebruik genomen werd, de schaakborden al veroverd hadden.

Bij de aanwezigen zagen we ook Ro van Doesburg, die een avond later als wethouder bij het college zal gaan horen. Een mooie gelegenheid voor de fotograaf van Gorkums Nieuws om voor te stellen, dat de aftredende wethouder en de komende man beiden zouden schaken tegen twee jeugdleden van De Giessen en Linge.

Het was de nieuwe wethouder Van Doesburg die zijn tegenstander een remise voorstelde. Of dit kwam dat hij de jongen niet wilde laten verliezen of dat hijzelf gewoon niet kon winnen, blijft een verrassing. We houden het maar op een diplomatiek wethouders antwoord.

Na afloop bleef men nog geruime tijd ter plaatse om lekker bij te praten of om natuurlijk een potje te schaken met elkaar.

© Foto: GP-foto