Afscheidsreceptie voor wethouders

Dinsdagmiddag was het druk op het stadhuis. Velen kwamen de handen schudden van de vier wethouders die hun plaats moeten verlaten voor de vier van het nieuwe college. de scheidende wethouders waren Eva Dansen, Marcel Doodkorte, Hans Freije en Arjen Rijsdijk.

“Collegeleden, hier zitten jullie dan,” begon burgemeester Reinie Melissant, “het laatste optreden van ons als college.”   Maar zij vervolgde direct door hen te vertellen, dat de koning nog niet dood was en dat er dus gewoon doorgewerkt moest worden tot donderdagavond 24 mei. dan pas nemen de nieuwe wethouders hun taken over. Vanaf dan zal de burgemeester de twijfelachtige eer hebben om de langst zittende bestuurder van Gorinchem te zijn. (bijna 9 maanden in functie).

De vertrekkende wethouders hun afscheidsreceptie met de stad te willen vieren. Daarbij wilden zij Gorkumse ondernemers en artiesten bij de receptie betrekken. Dat was gelukt. IJssalon Venezia,  Trendy Cocktails en Koffie Ktje waren aanwezig en de muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Kamal Bazu van Protunes zorgde voor de totale omlijsting. Daarnaast werd er opgetreden 3  van talent@gorcum en de Syrische band Bassam. Abraham Bassam was bewoner van het ACZ.

Na een totaal overzicht wat de diverse wethouders samen of alleen hadden gepresteerd, richtte de burgemeester zich tot ieder van hen. Hierbij gaf zij voor ieder een opsomming van de wapenfeiten waar zij de initiatiefnemers waren geweest.

Hierna riep zij de wethouders een voor een bij haar om hen de hand te schudden en hen namens de gemeente een passend cadeau aan te bieden.

Eva Dansen kreeg een tas met inhoud die veel te maken had met grote hobby breien en haken en patchwork.

Ongelukje of toch niet

Marcel Doodkorte en zijn vrouw zijn grote liefhebbers van glaswerk. Het kunstwerk werd aangedragen door een van de medewerkers. Echter deze struikelde, het cadeau viel op de marmeren tegels en het gerammel in de doos liet weinig te raden over. De ongelukkige aangever wist niet hoe zij het had en de aanwezigen bij de receptie wisten niet goed of zij hierom konden lachen.

De burgemeester was eigenlijk de enige die het hoofd koel hield, zoals het past bij bestuurders. Of er niets gebeurd was ging zij verder met de woorden: “Beste Marcel, het is mij de afgelopen maanden niet gelukt om je te pakken te nemen. Maar nu dus wel! Hierbij je echte cadeau op het terrein van kunst en cultuur.

Het bleek namelijk een door de burgemeester en een handlanger een perfect geënsceneerde grap. Zij wilde Marcel Doodkorte een keer te pakken nemen, en dat is haar op zijn laatste werkdag gelukt. De burgemeester had ‘s middags voor 6 euro een glazen stolp bij Blokker gekocht, en die op het stadskantoor in laten pakken. Met een medewerkster had zij  ‘s-middags geoefend hoe ze e.e.a. aan zouden pakken zodat het er geloofwaardig uit zou zien. En dat is prachtig gelukt.

Hans Freije kreeg iets wat hij graag wilde hebben. Op een trolley werd een bijna complete boom aangeboden. De kennis van uw schrijver gaat niet ver genoeg om de naam te noemen.

Als laatste was de beurt aan Arjen Rijsdijk. Opnieuw iets van glas, dat nu heel op het podium kwam. Hij kreeg aanvulling op een tulpenvaas uit Leerdam had staan. Uit Leerdam nog meer.

Met een daverend applaus werden de bijna oud-wethouders bedankt voor hun inzet voor Gorinchem.

Onder het drankje, de wethouders hadden voor drankjes zonder alcohol gekozen, en een hapje werd nog nagepraat bij een stukje muziek van genoemde artiesten.

© Foto: GP-foto