Feestelijke opening Escaperoom

Woensdagmiddag gebeurde het. Wethouder Hans Freije onthulde samen met Linda Cramer, vrijwilliger en PR-medewerker bij het Natuurcentrum, het bord: “het verhaal van Olivier – Escape room” op een klein schuurtje achter de speeltoestellen.

Linda overhandigde aan Gitta Spruit, directeur van het Natuurcentrum, het draaiboek van het spel. Gitta sprak haar dank uit aan Linda, maar ook aan aan al die andere enthousiaste vrijwilligers op het centrum die niets liever willen dan het centrum goed te laten draaien en zoveel mogelijk bezoekers blij willen maken. Haar dank ging ook uit naar de mensen die hebben bijgedragen aan het tot stand komen van de escape room, zoals Mirjam Oomen, manager van Kringloop Gorinchem en de ontwikkelaar Studio 33.  Van hen waren er ook als genodigden aanwezig bij de opening.

Het schuurtje ziet er dan wel klein uit, maar Linda heeft hierin een grote attractie weten te verwezelijken.  Het Natuurcentrum is hiermee een raadselachtig avontuur rijker met de Escape room, zoals het nu heet.

Escape rooms zijn razend populaire real-life spellen, waarbij mensen zich laten opsluiten in een themaruimte met als doel zich daar binnen bepaalde tijd uit te bevrijden. Op Natuurcentrum . krijgen deelnemers zestig minuten de tijd om op zoek te gaan naar een verborgen rijkdom door een aan een schakeling van diversen puzzels en raadsels.

Anders dan de meeste Escape rooms (echt een hype op dit moment) waar de Escape rooms voor de al wat oudere kinderen is, is Linda er vanuit gegaan dat kinderen vanaf 8 jaar en zelfs jongere speurneuzen het avontuur kunnen beleven.

“het spel kan gespeeld worden met 2 tot 4 personen”, vertelt Linda vol enthousiasme, ‘bijvoorbeeld met het gezin, een mooie manier om dichter bij elkaar te komen,”gaat zij vol vuur verder. Het is een unieke beleving samen met je gezin, vrienden of familie.

De fotograaf mocht wel binnen kijken in de Escape room, maar geen foto’s maken. Je zult het dus zelf moeten gaan zien. Ik kan wel verklappen dat veel van de attributen gemaakt zijn van karton. Als je echter de smeedijzeren kachel ziet staan, is dat bijna niet te geloven.

Linda Cramer is een bezig bijtje waar het natuurcentrum nog veel plezier van kan hebben.

Escape room “het verhaal van Olivier” is online te vinden op: www.hetverhaalvanolivier.nl

De escape room is te spelen op zaterdagen en zondagen voor € 7,50 per persoon. U reserveert de escape room door minstens 3 dagen voor de gewenste boekingsdatum te mailen naar escaperoom@ncgorcum.nl of te bellen met 0183 630 911.

Tijdens de Lente doe dag op 21 mei (tweede pinksterdag) is de escape room aan het loket te boeken voor een introductieprijs van € 5,- p.p.

Let op!

Gorkum TV maakte opnamen tijdens de opening. Hou www.gorkum.tv in de gaten

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)