Forse uitglijder SVW in degradatiestrijd verslag & foto's: Ronald Tukker

SVW bewees zichzelf een slechte dienst in de strijd tegen degradatie. In en tegen Heukelum, dat vanmiddag een prachtige nieuwe tribune opende, ging het maar liefst met 6-1 onderuit. Gezien de kansenverhouding had het ook zomaar 9-5 kunnen worden. De streepjes stonden in de omschakeling keer op keer in ondertal, al had men wel driemaal de pech dat het houtwerk een SVW-treffer in de weg stond.

Na de opening van de nieuwe tribune door de burgemeester van Lingewaal, drumde een steelband er minutenlang vrolijk op los, maar uiteindelijk werd er dan toch afgetrapt. In de 8e minuut was SVW dichtbij de openingstreffer, toen Floris Walhain prima uithaalde van afstand. Zijn inzet spatte op de paal uiteen. Een paar minuten later was het wel raak aan de overzijde. Arbiter Cakir, die een goede wedstrijd floot, gaf een terechte strafschop aan Heukelum. Sil van Putten stuurde doelman Edwin van der Zouwen de verkeerde kant op, 1-0. Een minuut later schoot Menno Beusekamp in de verre hoek alweer raak, 2-0. SVW kreeg wel mogelijkheden daarna. Zo schoot Hicham Farhou en vrije trap op de lat en na een handsgeval binnen de zestien van Heukelum, mocht SVW-aanvoerder Lagendijk aanleggen vanaf de strafschopstip. Zijn inzet raakte de paal. Op het half uur omzeilde Benjamin Meijdam de buitenspelval en tekende daarmee de 3-0 ruststand aan.

Direct na rust lag de 4-0 er al in, toen Ferry Meijdam dwars door het centrum mocht opstomen en doeltreffende afrondde. Diezelfde Ferry Meijdam maakte zijn glaszuivere hattrick vol door ook in de 70e en 71e minuut te scoren, 5-0 en 6-0. SVW liep op dat moment al een tijdje verslagen over het veld te dolen. In de 81e minuut scoorde Jordi Melkert nog wel de eretreffer, na een goede actie van Hicham Farhou, 6-1.

Volgende week zaterdag moet SVW een resultaat halen om niet direct te degraderen. De aftrap bij SVW – Brederodes is om 14.30 uur.

Zaterdag 12 mei 2018
Heukelum – SVW 6-1 (3-0)
13. Sil van Putten (strafschop) 1-0

14. Menno Beusekamp 2-0
30. Benjamin Meijdam 3-0
47. Ferry Meijdam 4-0
70. Ferry Meijdam 5-0
71. Ferry Meijdam 6-0
81. Jordi Melkert 6-1

27. Kenny Lagendijk (SVW) schiet strafschop op de paal

Foto’s: Ronald Tukker