Dubbele schade SVW in Aalst Verslag: Patrick Sleeuwenhoek

SVW liep dubbele schade op in de confrontatie met runner-up Roda Boys. De streepjes verloren met 4-1 en zagen doelman Onur Inan tegen een rode kaart aan lopen. Scheidsrechter Metsemakers (Normaliter grensrechter op de zondag middag, advies is het ook om het daarbij te laten) vertolkte de gehele wedstrijd een negatieve hoofdrol.

Al binnen tien minuten liet de scheidsrechter de grensrechter van SVW staan. Spits Freek van Eembergen werd in buitenspelpositie weggestoken en wipte de bal over Onur Inan heen. Aan de andere kant kwamen de streepjes niet verder dan een halve kopbal van Menno Dekker. Op het half uur was van Eembergen dicht bij zijn tweede maar de bal werd van de lijn gehaald. Uit een corner van Roda Boys werd de bal ingekopt en van/op de lijn gered, tot ieders verbazing wees de scheidsrechter naar de middenstip voor een doelpunt (2-0). Rick van den Broek zou het ‘doelpunt’ gemaakt hebben. In de commotie die hierna ontstond werd trainer Cees van Bavel weggestuurd. De trainer corrigeerde zijn spelers zich in te houden en werd door de scheidrechter weggestuurd omdat hij in het veld stond. SVW was het even helemaal kwijt want een minuut na het voorval kon Cristiaan van Aalst de derde van de middag maken: 3-0. Niet veel later had het nog erger kunnen worden maar van Eembergen wist alleen voor de doelman niet tot een doelpunt te komen. Op het rustsignaal vestigde de scheidsrechter nogmaals de hoofdrol op door verdediger Mike Scholten van Roda Boys een rode kaart voor te houden wegens een natrappende beweging.

Na de rust was het nog aanvankelijk Roda Boys dat in de counter er gevaarlijk uit kwam via Jordi de Wit. Na het uur nam SVW met een man meer het spel wat meer in handen. Twintig minuten voor tijd kreeg SVW de beste kans op de aansluitingstreffer maar Hicham Farhou kreeg de rebound van dichtbij niet langs doelman Patrick Coenen. De aansluitingstreffer zou toch vallen. Denzel Libretto trok naar binnen en schoot de 3-1 binnen. Freek van Eembergen trof de paal nog op zijn weg. Vlak voor tijd lag het achterin bij de streepjes helemaal open. Jordi de Wit ging alleen op doelman Onur Inan af en die legde de aanvaller neer. Een rode kaart en een strafschop was de gedachte. De rode kaart werd gegeven maar tot ontzetting van het thuispubliek werd de bal buiten de zestien neergelegd. Het deerde Roda Boys niet want Sjors Maas schoot de bal achter de gelegenheidsdoelman Yasar Canta: 4-1.
Hierna nam de scheidsrechter de beste beslissing van de middag door af te fluiten.

Door de nederlaag wordt het met de wedstrijd moeilijker voor de streepjes zich te handhaven. De volgende kans dient zich al snel aan. Aankomende zaterdag wacht de uitbeurt bij het uitgespeelde Heukelum. Op Sportpark De Vriezenwijk wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

Roda Boys – SVW 4-1

9. 1-0 Freek van Eembergen
37. 2-0 Rik van den Broek
40. 3-0 Cristiaan van Aalst
76. 3-1 Denzel Libretto
90+1. 4-1 Sjors Maas

Rood: 45. Mike Scholten (Roda Boys)
88. Onur Inan (SVW)

Bijzonder: Trainer Cees van Bavel en assistent-trainer Peter den Boef weggestuurd (38’)

foto’s: Gerald van Zanten