Unitas zondag kampioen .video Facebook Unitas

Deze wedstrijd behoorde nog tot de eerste periode. Dit om aan te geven dat het een inhaalduel betrof die eigenlijk al veel eerder gespeeld had moeten worden. Het werd echter Hemelvaartsdag.

Bij het begin van de wedstrijd was de voorsprong van Unitas 9 punten , met nog 4 te spelen.
Winst betekende het kampioenschap in de eerste klassen en rechtstreekse promotie naar de hoofdklasse. Unitas had vanaf het beginsignaal redelijk controle over de wedstrijd, terwijl Hoogland met hun snelle omschakelingen af en toe wat plaagstootjes uitdeelde.

De eerste kans was voor Unitas uit een afgeslagen corner kon Yohann Tilahun in schieten maar zijn poging werd van de lijn gehaald.\Een van de genoemde omschakeling leverde voor Hoogland een kans op, maar Ruud Verberk maakte de poging met een katachtige reactie onschadelijk. Op slag van rust kreeg Mounir El Ouazizi even wat ruimte om een harde voorzet te geven vanaf de rechterkant. Armand Selmani stond klaar om af te ronden, maar de voorzet werd onschadelijk gemaakt door aanvoerder Hermsen. Hij deed dat echter met de hand. Hands dus in het strafschopgebied en scheidsrechter Juroen Koen wees naar de stip. Topscorer Armand Selmani voegde weer een doelpunt aan zijn totaal toe, want kogelhard door het midden vloog de bal tegen de touwen en bracht daarmee de ruststand op 0-1.

Na de rust werd de wedstrijd wel spannender, maar kwalitatief niet beter. 3 kansjes kreeg Unitas nog: Een fraaie solo van Mounir El Ouazizi werd goed ingeschoten door hem, maar de keeper redde. Een kopkans voor Armand Selmani, maar zijn poging werd van de lijn gehaald.

In minuut 90 kwam Fabian van Horssen alleen voor de keeper en schoot tegen hem op, terwijl een “tikkie breed” ook een optie was geweest. Hoogland ging iets meer risico nemen, maar werden ook steeds vermoeider cq slordiger zodat er van die kant miet echt veel gevaar meer kwam. 93 minuten gespeeld en de scheidrechter vond het voldoende en floot af.

De daarop volgende taferelen laten zich raden. De roodbroeken gingen als ware kampioen van het veld en mogen zich Hoofdklasser noemen.

De volgende wedstrijd is Boshuijzen uit a.s. zondag om 14.00 uur Opstelling : Ruud Verberk, Gordillio Clemens (70. Yoesef Pyla), Yoni Tilahun, Esey Kiflom, Stefan van Hulst, Enis Ulusan ©, Elroy Boonstoppel ( 65. Pascal van Delden), Mounir El Ouazizi(87.Fabian van Horssen), Joey Lokasi, Armand Selmani, Daniël Alexander.

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt 

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt 

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt 

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt 


Geplaatst door Gvv Unitas op donderdag 10 mei 2018