Diamanten huwelijk echtpaar Zweemer-Cok

Vanmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Zweemer-Cok om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Mevrouw Cok was 19 jaar oud toen ze, vanwege de watersnoodramp, in 1953 ging logeren bij haar nichtjes in Kruiningen. Met hen ging ze mee naar dansles waar ze meneer Zweemer uit Goes leerde kennen. Ze hadden meteen een klik tijdens het dansen en na 5 jaar verkering trouwden zij op 8 mei 1958. Inmiddels zijn zij de trotse (groot)ouders van twee dochters en 5 kleinkinderen.

Naar Gorinchem toe
Meneer Zweemer werkte van 1957 tot aan zijn pensioen als vertegenwoordiger voor Unilever. Zijn werk leidde het echtpaar in 1958 naar Gorinchem waar zij nog steeds met veel plezier wonen. Daarnaast is meneer Zweemer 18 jaar voorzitter geweest van de lokale biljartclub Tot Ons Genoegen. Mevrouw Zweemer heeft haar man altijd geholpen bij zij werk en zorgde daarnaast voor het huishouden en hun dochters. Haar hobby’s zijn lezen, puzzelen en zwemmen op woensdagochtend.

Viering
Het echtpaar vierde hun jubileum vandaag met alle familie, vrienden en kennissen onder het genot van koffie en gebak bij hen thuis. Komend weekend hebben ze een feestelijk etentje met de naaste familie.