SVW dieper in de zorgen na nederlaag verslag & foto's: Ronald Tukker

De beslissende fase van de competitie is aangebroken en SVW moet punten gaan pakken om concurrent Hardinxveld voorbij te steken en zo het felbegeerde ticket voor de nacompetitie te grijpen. Op deze zonnige Bevrijdingsdag bleef de teller op nul punten staan voor de Gorcumse formatie. Na een 0-1 ruststand zakte men in de tweede helft volledig door het ijs en was de 3-1 nederlaag een feit.

In de 7e minuut lag de bal al op de penaltystip. Arbiter Felix wees naar de stip, nadat de linksbuiten van Tricht gretig naar het gras was gegaan. SVW-doelman Onur Inan ranselde de strafschop van Sven van Maurik echter uit zijn doel en ook de rebound was een prooi voor de sterk keepende Inan. Nadat SVW een lastige openingsfase had overleefd, wist het in de slotfase van de eerste helft zelfs de leiding te pakken. Fitim Meha tikte de bal goed door naar Hicham Farhou, die dwars door het Trichtse centrum kon opstomen en de bal in de verre hoek prima binnen prikte, 0-1. In de blessuretijd moest Bjorn Trapman de bal van de eigen doellijn halen bij een Trichtse aanval en even later krulde Kenny Lagendijk een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal.

Na rust zakte SVW in een tijdsbestek van drie minuten volledig door het ijs. In de 52e minuut kopte Rick van Gameren de 1-1 in de touwen. In de 54e minuut stond de thuisclub zelfs al met 2-1 voor, toen Rene van Soelen raak schoot. In de 76e minuut was de wedstrijd volledig gespeeld via een doelpunt van Rani Abouna, 3-1. SVW was nog wel dicht bij de 3-2, via een kopbal van Bjorn Trapman en een schot van Farhou, dat net over het doel vloog, maar de Trichtse zege kwam nooit meer in gevaar.

SVW heeft komende week twee uitwedstrijden voor de boeg. Donderdag om 14.30 uur is het Roda Boys – SVW en zaterdag om 14.30 staat Heukelum – SVW op het programma.

zaterdag 5 mei 2018
Tricht – SVW 3-1 (0-1)
40. Hicham Farhou 0-1

52. Rick van Gameren 1-1
54. Rene van Soelen 2-1
76. Rani Abouna 3-1

7. Onur Inan (SVW) stopt strafschop van Sven van Maurik (Tricht)

Foto’s: Ronald Tukker