Stolpersteine voor huizen in Gorinchem

foto: Struikelstenen voor woning Kortendijk

In de maand mei herdenken we de doden die gevallen zijn in de 2e wereldoorlog en vieren we de bevrijding van de Duitse overheersing. Altijd weer komt dan de vraag “Hoe kon het gebeuren?”

Oorlogen zijn van alle tijden, maar waarom de doelgerichte moorden op Joden en zigeuners? Waarom racisme en antisemitisme. Lang geleden?  Het is nog uiterst actueel. Denk aan die bejaarde vrouw die in Parijs werd vermoord “for just being Jew”. U kunt meehelpen om in Gorinchem  blijvend te herdenken met uw bijdrage aan Stichting Struikelsteentjes Gorinchem.

De Stichting is recent gesticht en wil graag Struikelsteentjes (Stolpersteine) neerleggen voor de huizen in Gorinchem van waaruit de 70 Joodse mannen, vrouwen en kinderen werden weggevoerd om vermoord te worden in de nazikampen.  De stichting heeft al 24 steentjes kunnen plaatsen.

Uiteraard kost dit geld en daarom dit bankrekeningnummer NL48 RABO 0323 9868 54 van genoemde Stichting om u zo in staat te stellen bij te dragen voor de overige 48 Struikelsteentjes à € 150.

“Struikelen” in gedachten om stil te staan bij het gevaar van antisemitisme, om te herdenken en te voorkomen. Doet u mee?  Voor info zie www.stichtingstruikelsteentjesgorinchem.nl