GJS wint uit tegen De Merino’s

GJS deed bijzonder goede zaken door de uitwedstrijd in Veenendaal tegen De Merino’s dik verdiend met 0-1 te winnen. GJS blijft hierdoor op de veilige 11e plaats staan en heeft een voorsprong van vijf punten op nummer 12 Delta Sport’95 FC, de tegenstander van volgende week in Houten.

De eerste minuten waren voor de thuisclub en in de zevende minuut werd Przemek Szeller de diepte in gestuurd, passeerde Raymon de Haan, maar schoot over het doel. Daarna ging de wedstrijd meer gelijk op. De Merino’s combineerde beter, maar GJS kreeg de beste kansen. De beste kans was voor Louis Damen in de 22e minuut, hij legde volledig vrijstaand de bal goed voor zijn voeten en schoot hard op doel, maar helaas over de lat. Ook daarna waren er kansen, maar of het vizier stond niet scherp of de uitstekende keeper Jeroen Vrolijk was de baas in het doel. Rust 0-0.

Na rust veranderde er niet veel. Ook nu kreeg GJS kansen, maar de bal wilde er niet in. Tot de 75e minuut. Quincy Bartens gaf de bal goed af aan invaller Youri Bos, maar ook hij stuitte op de uitstekende keeper Jeroen Vrolijk. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Ruud Bos, maar de bal ging corner. Quincy Bartens nam de corner en opeens lag de bal vrij voor de voeten van Ruud Bos die hard binnen schoot, eindelijk dus 0-1. De thuisclub probeerde het nog wel, maar ook GJS kreeg mogelijkheden, zo moest keeper Jeroen Vrolijk na een goede actie van Quincy Bartens gestrekt naar de hoek, maar opnieuw was hij dus de baas. Na een minuut of drie extra tijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Vink uit Oosterhout voor het einde van deze uitermate sportieve wedstrijd. Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Youri Bos en Nordin el Hassani in het veld kwamen voor respectievelijk Stefan Hölzken en Louis Damen.

Komende zaterdag staat de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Delta Sports’95 FC op het programma. De wedstrijd in Houten begint om 15.00 uur.