Unitas Walking Football krijgt les van fc Utrecht

foto: Theo Bos

Het team van Unitas speelde vandaag tegen het walking footballteam van fc Utrecht. Het was een gezellige maar ongelijke strijd. De mannen Utrecht spelen gestructureerd en bij Unitas zijn de lijnen nog niet goed herkenbaar. Dat resulteerde in een fikse overwinning voor Utrecht, dat voorstelde om als afsluiting een partijtje gemixt te spelen.

Dat ging wonderwel gelijk op en Unitas profiteerde van de technische kwaliteiten van de Utrechtenaren. Utrecht speelt met ca 30 man al gedurende lange tijd Walking Football en heeft zelfs een trainer en een echte leider, die de lijnen uitzet en structuur binnen het team verzorgt.

Ook worden de manen gesponsord door een cateraar en flink ondersteund door de vereniging. Mooie kleding, stevige tassen en een reiskostenvergoeding. Uiteindelijk betaalt dat zich uit in kwaliteit. Die gasten spelen tegen teams als Feijenoord, PSV, NAC en natuurlijk Unitas. Hierbij staat gezelligheid voorop! Derde helft

Na afloop werd door Unitas heerlijke broodjes en een vette hap geserveerd, dat door de tegenstanders werd gewaardeerd met een leuke toespraak en een echte fc Utreg-sjaal. Unitas kon niet achterblijven en gaf onze sympathieke tegenstanders de fraaie Unitas-120 sjaal.

Al met al een leuke voetbalmorgen, die zeker een in tegenbezoek van Unitas aan Utrecht zal uitmonden.