Bijna kampioen DUNO D te sterk voor GJS

Helaas kon GJS vandaag niet voor een stunt zorgen en leed het in Doorwerth een verdiende 2-0 nederlaag tegen het bijna kampioen zijnde DUNO D.

GJS miste in deze wedstrijd wegens vakantie keeper Raymon de Haan en de spelers Julien Dorrepaal en Jan Paul Nieuwersteeg. Vanaf het begin was de thuisclub de betere ploeg en in de zevende minuut werd een vrije trap van dichtbij ingekopt, maar de verdediging van GJS redde op de doellijn. Een minuut later werd het toch 1-0 toen Shapoul Ali van dichtbij een snelle aanval beheerst afrondde. In de 13e minuut kreeg GJS plotseling een kans op de gelijkmaker toen Quincy Bartens zich goed vrijspeelde. Helaas raakte hij de bal verkeerd en deze ging naast. De thuisclub kreeg hierna diverse mogelijkheden, maar Kevin Sissing en Jochem Jansen schoten naast. In de 35e minuut kopte Civard Sprockel via de grond voor het doel langs en de bal ging net over de toelopende spits heen. Toch werd het een paar minuten later 2-0 toen Anass Aamri een fout in de achterhoede beheerst afstrafte. Rust 2-0.

Na rust voetbalde GJS wat beter mee en kwam er ook een paar keer goed uit, hoewel ook na rust de thuisclub het betere van het spel had en nog enkele kansen kreeg. Maar het vizier stond niet altijd scherp en ook keeper Walter Gremmen speelde een puike partij. In de 67e minuut moest keeper Renzo van Duren voor het eerst handelend optreden toen Stefan Hölzken uit moeilijke hoek na een mooie aanval hard op doel schoot. In de 75e minuut redde Remco de Bruijn voor het doel door de bal over het eigen doel te koppen. In de extra tijd schoot invaller Louis Damen nog over het doel. De uitstekend leidende scheidsrechter Van der Wielen uit Veenendaal, bijgestaan door de assistenten De Vlaming en Jansen, had het niet moeilijk in deze uitermate sportieve wedstrijd.

Omdat ook concurrent Woudenberg de uitwedstrijd tegen De Merino’s in Veenendaal met 2-1 verloor, leed GJS geen extra schade. DUNO D deed zelfs hele goede zaken, omdat concurrent DTS’35 Ede in Sliedrecht tegen een 1-0 nederlaag aanliep.

Komende zaterdag speelt GJS uit tegen De Merino’s in Veenendaal, aanvang 14.30 uur.