Nieuwe duofiets voor De Schutse

Woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem heeft vandaag een gloednieuwe duofiets in gebruik genomen. Dankzij de Edwin van der Sar Foundation, Kringloop Gorinchem en Vegro kunnen de bewoners van deze Rivas-locatie samen met medewerkers of familie genieten van mooie fietstochten.

Sponsoring
Meneer Walhout, bewoner van De Schutse, kende de duofiets al langer. Hij vond het tijd dat De Schutse ook zo’n mooie fiets kreeg. Zo zijn Mirjam Verduin en Claire Zwaan, medewerkers van De Schutse, op het idee gekomen om contact op te nemen met de Edwin van der Sar Foundation en Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Vegro is partner van de foundation en zij leveren de hulpmiddelen zoals de duofiets vandaag voor De Schutse. De foundation levert per jaar een bijdrage aan tien duofietsen.

Tweedehands kledingverkoop
Mirjam Verduin: ‘Er bleef nog een resterend bedrag over. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, hebben we een tweedehands kledingverkoop georganiseerd.’ ‘Dit zagen wij in de krant voorbij komen’, zegt Mirjam Oomen, bedrijfsleider Kringloop Gorinchem. ‘Wij zoeken vaker maatschappelijke doelen waar wij een steentje aan bij willen dragen. Dit keer vonden wij het een mooi initiatief om De Schutse te ondersteunen.’

Stroomversnelling
‘Door de goede samenwerking is het proces rondom de duofiets in een stroomversnelling gekomen. Vandaag heeft een aantal bewoners al een ritje op de duofiets kunnen maken en het was mooi om te zien hoe erg ze hiervan opleven. Wij willen de Edwin van der Sar Foundation, Kringloop Gorinchem en Vegro ontzettend bedanken voor alle hulp!’, zegt Claire Zwaan.