Drukte tijdens Koningsdag

Gorinchem vierde vandaag feest, Koningsdag. Feest voor oud en jong. Feest waar de verschillende leeftijdsgroepen samen plezier konden maken.

foto: Reinie Mellisant

De vrijmarkt was al vroeg begonnen, maar om 10.00 uur trokken de liefhebbers van oud=hollandse liedjes zingen in de Grote kerk met de aubade waar ook burgemeester Reinie Melissant uit volle borst meezong. Ook dit jaar natuurlijk weer onder bezielende leiding van dirigent Siebren Zwaan.

De vrijmarkt in diverse Gorkumse winkelstraten trok veel verkopers, waardoor het voor de vele bezoekers heel leuk was om door de drukke straten te wandelen. Kinderen probeerden hun oude speelmateriaal te verkopen om wat te verdienen. Later op de dag zag je de ouders hun kinderen vervangen, omdat ze een beetje moe werden of misschien een tegenvallende verkoop hadden. Was ook van alles te doen. Andere kinderen toonden met een instrument hun vaardigheid op het gebied van hun muzikaliteit.

Op de Groenmarkt was ook van alles te doen. Grote publiekstrekker was de dansstudio Roots. Hier traden diverse dansgroepen van alle leeftijden hun danstalent voor veel publiek waaronder veel trotse (groot)ouders.

Op sportief gebied was er ook het nodige te doen. Onder meer Jobbi Schefferlie deed zijn best om kinderen kennis te laten maken met Jeu de boules. Op een andere plaats probeerden kleuters over een lat te springen (of duiken) die hoger lag als zij zelf lang waren. Voor de allerkleinsten was er een springkussen. De Groenmarkt was de hele dag volop ruimte voor sport en cultuur.

Gorkums Nieuws nam ook een kijkje in het stadspark, waar rond de vijver een kleedjesmarkt werd gehouden en waar het ook enorm druk was. Koopjes alom. En vond je dat niet interessant dan kon je nog altijd de skatebaan om toveren tot glijbaan.

En het mooiste van de hele dag was dat het weer enorm meewerkte.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)