Ambassadeurs Natuurcentrum bekend gemaakt tijdens Gorcum Open Golftoernooi

Donderdag 19 april was een enerverende dag op het Natuurcentrum. David Berg van de Financiering van Nederland en organisator van fun-golftoernooien door heel Nederland richtte ’s ochtends de golfbaan in. Hij kreeg hulp van vrijwilligers en een student van het Da Vinci College. “Een stadspark ombouwen tot een golfbaan is een behoorlijke klus, maar deze gezellige dag was het zware werk helemaal waard”.

Rond 10 uur ontvingen studenten van het Da Vinci College circa 20 enthousiaste golfers, die rond 11u de “golfbaan” in gingen, waar weer andere studenten hapjes en drankjes verzorgden of de veiligheid waarborgden. De sfeer in het park was gemoedelijk, de hoveniers pakten een versnapering (aangeboden door Eetcetera) mee, een voorbij wandelende hond pakte een balletje mee en kinderen mochten een balletje slaan.

Er namen twee flights van de Rabobank deel en beide flights haalden de top drie. Met een eerste en derde plaats namen ze onder andere prachtige cadeaus van Philadelphia en allerlei lekkers van Bakker Bas en Alexanderhoeve in ontvangst. De tweede plaats was voor de flight van Maria Johanna hoeve uit Noordeloos. Je hoefde niet te winnen om verwend te worden deze dag. Iedere speler kreeg een goodybag met een typische golfsleutelhanger, chocolade-fudge, greenfee’s en nog veel meer mee naar huis.

Tijdens het Gorcum open Golftoernooi werden ook drie ambassadeurs van het Natuurcentrum bekendgemaakt. Martijn Spijk, directievoorzitter van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden en Ton den Breejen, directeur van School en Bedrijf en locatiedirecteur van het Da Vinci waren beiden aanwezig op deze dag. Roger van Boxtel (president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen) is de derde ambassadeur die we bekend mochten maken. Wij zijn erg trots op de verbinding met deze drie ambassadeurs en hopen dat hun ambassadeurschap het Natuurcentrum helpt nog verder te groeien als stichting die zich inzet voor mens, natuur en duurzaamheid.

Voor de spelers vertrokken trachtten sommige nog een bal in de schitterende cabrio van Visscher Autogroep te chippen. Het lijkt zo makkelijk, de kap was helemaal open, maar na vele pogingen moesten de spelers het opgeven, er is geen enkele bal in gegaan.

De data voor volgend jaar zijn al geprikt. In 2019 is de fungolfbaan twee dagen open! Op vrijdag 17 mei organiseren we weer een toernooi voor zakelijke spelers. Op zaterdag 18 mei is de baan open voor particuliere spelers. De Rabobank is er in 2019 weer bij. “In 2017 deden we met 1 flight mee, dit jaar al met 2. We streven ernaar om in 2019 met 3 flights aanwezig te zijn. We hopen dat er dan tientallen golfers meedoen, want het is een gezellig en goed verzorgd evenement, waarmee je een lokaal goed doel steunt.” aldus Maro van Aken van de Rabobank.

Het Natuurcentrum zamelde met dit evenement geld in om het speelplezier om het eiland te vergroten. Het renoveren van de educatieve kasten, wandspeelgoed in de kinderhoek en een Natuurspeeltuin zijn grote wensen. Tijdens aankomende evenementen sparen we door om deze doelen te verwezenlijken!

Wij danken onze partners Golfpark Almkreek, Golfbaan Maria Johannahoeve, Dutch Golfclubfitter en het Da Vinci College voor de fijne samenwerking en alle sponsoren voor hun gulle bijdragen!