Dode bij brand in woonvoorziening Vismarkt

De hulpdiensten zijn op dinsdagochtend 24 april gealarmeerd voor een brand bij een woon-zorginstelling aan de Vismarkt in Gorinchem. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer schaalde de brand op naar ‘grote brand’.

De brand in de getroffen woning werd geblust. In deze woning werd een bewoner aangetroffen. Hiervoor werd ook de traumahelikopter opgeroepen ter assistentie. Deze landde naast de Merwededijk en de hulpverleners werden door de politie snel naar de Vismarkt gebracht. Na de assistentie verlening vertrok de heli al snel terug naar de basis. Het slachtoffer (39 jr.) werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Helaas is hij kort daarop overleden.

Voor 13 bewoners van het woonzorggebouw wordt onderdak geregeld door Syndion en de gemeente Gorinchem. Stichting Salvage is ter plaatse. Een deel van de appartementen heeft rook -en waterschade en moet eerst worden schoongemaakt voor de bewoners terug kunnen keren.

Ook burgemeester Reinie Melissant kwam naar de Vismarkt. Daar sprak zij met de hulpverleners en met de leiding van Syndion.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt nader onderzocht door team Brandonderzoek.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)