ALS sponsorbingo brengt € 3.700,- op voor genadeloze ziekte ALS

In de propvolle sportkantine van voetbalvereniging GJS op het sportpark Dalem werd vrijdagavond 20 april 2018 de ALS Sponsorbingo gehouden. De bingo was georganiseerd door Imara de Klerk, Marleen Gremmen en Saskia van den Berg. Drie dames die op 9 september 2018 tijdens de Amsterdam City Swim 2018 meter gaan zwemmen door de Amsterdamse kanalen. Dit doen ze samen met het Gorinchems ALS regioteam ALShetjeraakt. De ALS sponsorbingo is het eerste evenement van het seizoen 2018. Dat de eerste klap een daalder oplevert is een feit. Aan het eind van de avond konden ze een cheque van maar liefst € 3.700,- aanbieden aan de bestuursleden Elize Putters en Femke van Veen.

ALShetjeraakt
Stichting ALShetjeraakt is in 2014 opgericht als regioteam van ALS Nederland door Elize en Ramon Putters en Femke van Veen, na het overlijden van hun (schoonvader) aan de genadeloze ziekte ALS.
Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te verzamelen voor onderzoek naar een medicijn. Na ruim 5 jaar is heeft de Stichting al ruim € 300.000,- bij kunnen dragen. Dat doen ze samen met een team van regionale zwemmers en wielrenners die meedoen aan de Amsterdam City Swim, Tour du ALS en andere evenementen. Inmiddels is de groep zwemmers al uitgegroeid tot (bijna) 100 deelnemers. U kunt zich nog steeds aanmelden om samen met ons enthousiaste team 9 september 2018 meter te zwemmen door de Amsterdamse kanalen, tijdens de Amsterdam City Swim.

Daarnaast worden er door vrijwilligers ook diverse acties opgezet onder het motto: Samen vegen we ALS van de kaart. Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen. Ook niet zwemmers en wielrenners, maar écht iedereen. Stichting ALShetjeraakt heeft de ANBI status en een anti strijkstokbeleid. Elke euro die binnenkomt, komt gegarandeerd terecht bij onderzoek naar ALS. Bezoek onze website www.alshetjeraakt.nl en lees wat u allemaal kunt bijdragen om samen met ons ALS van de kaart te vegen. Of stuur een mail naar info@alshetjeraakt.nl Bellen mag ook naar (06) 19 472143. En niet te vergeten: Like ons op Facebook/ALShetjeraakt zodat u alle nieuws als eerste kunt lezen.