Streepjes onderuit tegen Drechtstreek verslag & foto's: Ronald Tukker

SVW begon sterk aan het duel tegen Drechtstreek, maar zag de technisch begaafde opponent steeds beter in de wedstrijd komen en glipte het duel uit de handen van de thuisclub. Een 1-2 nederlaag was het gevolg.

De streepjes startten dus prima aan het duel. Al in de 4e minuut was het raak, toen Denzel Libretto de 1-0 in de touwen schoot. Een mooie opsteker voor manschappen van trainer Cees van Bavel. Gaandeweg de eerste helft kwam SVW echter steeds minder aan aanvallen toe en zag het de ploeg van trainer Muñoz een aantal keren gevaarlijk doorkomen richting het SVW-doel van de sterk keepende Onur Inan. Vlak voor rust viel dan toch de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf rechts kwam de bal op het hoofd van Michael Slingerland, die de bal in de verre hoek binnen kopte, 1-1. Dat was ook direct de ruststand.

In de tweede helft probeerde SVW wel de weg richting het Papendrechtse doel te zoeken, maar stuitte het keer op keer op doelman Joris Moesman of zat er weer een been van een verdediger tussen. Twintig minuten voor tijd kwam Drechtstreek op voorsprong. Een vrije trap van Damien Vereecken plofte in de verre hoek binnen, 1-2. Die tik kwam SVW niet meer te boven. Van Bavel bracht nog wel Jordi Melkert in de ploeg en liet Michael Kooijman zijn rentree bij SVW maken, maar het mocht niet baten. Kooijman slingerde nog wel een paar ballen gevaarlijk de zestien in en er waren een paar scrimmages voor het doel van Joris Moesman, maar het leverde niets op. Aan de andere kant moest Onur Inan een paar keer reddend optreden en dat deed hij prima, waardoor SVW een grotere nederlaag bespaard bleef.

Concurrent Hardinxveld won zeer verrassend met 0-1 bij subtopper Wilhelmina ’26, waardoor het gat tussen SVW en Hardinxveld nu drie punten is in Hardinxvelds voordeel. Volgende week speelt SVW niet. Op zaterdag 5 mei wacht dan de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Tricht. De aftrap staat gepland om 14.30 uur.

Zaterdag 21 april 2018
SVW – Drechtstreek 1-2 (1-1)
4. Denzel Libretto 1-0
43. Michael Slingerland 1-1
71. Damien Vereecken 1-2