Puntenverdeling bij GJS

Het was een meer spannende dan goede wedstrijd, maar gelet op de belangen die op het spel stonden, was dat niet vreemd. Uiteindelijk konden beide ploegen leven met het gelijke spel, want dat was wel de verhouding over de hele wedstrijd genomen.

GJS ging sterk van start en al in de tweede minuut ging Nordin el Hassani er op rechts vandoor, hij sneed naar binnen en werd net buiten het strafschopgebied van achteren onderuit gehaald. De vrije trap leverde niets op. Enkele minuten later een verre ingooi van Niels Hofman waar keeper Dennis Mijdam onderdoor sprong, maar de verdediging kon corner tikken. Uit de corner werd de bal net naast gekopt. Na ruim 20 minuten ging de verdediging van GRS’14 in de fout, Nordin el Hassani kon vanaf rechts op doel afgaan, speelde de bal langs keeper Dennis Mijdam voor het doel waar Ruud Bos de bal in het doel leek te kunnen lopen. De bal stoot op het harde veld echter op en via het scheenbeen van Ruud ging de bal naast. Ruim tien minuten later een gevaarlijke vrije trap van de gasten, maar de bal kon door GJS net tot corner worden verwerkt.

Halverwege de eerste helft schreeuwde heel GRC’14 om een strafschop toen keeper Raymon de Haan uitlopend een hoge bal wilde vangen en daarbij in de rug van een speler sprong. Scheidsrechter Metsemakers oordeelde de actie van keeper Raymon de Haan echter als correct.

Na de rust werden de gasten iets sterker en in de 50e minuut moest Raymon de Haan zich voor de voeten werpen van twee aanvallers, maar hij was de baas en klemde de bal in zijn handen. Toch werd het in de 71e minuut 0-1. GJS leek de bal weg te kunnen werken, maar uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Dennis van Es die de bal binnen schoot. Hierna kwamen Joost Haggenburg en Louis Damen in het veld voor Jan Paul Nieuwersteeg en Sereno Latuhihin. GJS ging op jacht naar de gelijkmaker en al in de 75e minuut was het zover. Opnieuw een verre ingooi van Niels Hofman, Ruud Bos kopte de bal door en Quincy Barten kopte de bal tegen de paal, maar de terugspringende bal werd door Quincy Barten alsnog binnen gewerkt. Beide ploegen speelden nog voor de winst. Zes minuten na het doelpunt van Quincy Barten, werd hij net binnen het strafschopgebied onderuit getikt. Scheidsrechter Metsemakers legde de bal echter net er buiten. De vrije trap leverde vervolgens niets op.

Na een paar minuten extra tijd vond ook scheidsrechters Metsemakers, bijgestaan door de neutrale assistenten Hoeksma en Verstappen, het welletjes en blies af. Omdat onderin ook Woudenberg en Delta Sports’95 FC gelijkspeelden en hekkensluiter SVL verloor, veranderde er weinig in de stand.

Komende zaterdag is er een inhaalprogramma en moet GJS uit naar koploper DUNO D.

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.