Première voor burgemeester

Gorinchem heeft inmiddels al geruime tijd een nieuwe burgemeester. Na jaren door mannen aan het hoofd gehad te hebben, is Reinie Melissant de eerste vrouw die de functie van burgemeester in onze vestingstad verricht.

Vrijdag 20 april kwam daar een nieuw feitje bij.

Lennert Onvlee, fractievoorzitter van CDA Gorinchem trouwde met zijn Hanneke. De burgemeester werd gevraagd hun huwelijk te voltrekken. Dit werd voor haar een première, want hiermee werd de trouwplechtigheid door een vrouwelijke burgemeester voltrokken, terwijl dit voor haar ook de allereerste keer was dat zij een huwelijk voltrok. Ook voor haar dus een beetje spannend.

Weliswaar klein nieuws, maar waar Gorkums Nieuws toch naar toe trok om dit moment vast te leggen met een foto van de balkonscène.

Het kersverse paar ging na het huwelijk met een “deelauto” op pad. Voor vandaag was dit genoeg, morgen volgt het grote feest met alle familieleden, kennissen en vrienden.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)