Verlies voor GJS

Een op alle fronten beter DTS’35 Ede behaalde een verdiende, misschien enigszins geflatteerde, 4-1 overwinning op GJS, dat in de 26e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Nog voor rust werd het 2-1 en deze stand bleef tot de 85e minuut op het scorebord staan.

De thuisclub ging voortvarend van start en al in de tweede minuut moest Raymon de Haan gestrekt naar de kruising om een schot van Jamal Ouassif corner te tikken. De thuisclub drukte GJS op eigen helft terug, maar de verdediging hield goed stand. In de 24e minuut een eerste goede aanval van GJS. Ruud Bos legde de bal goed neer voor Quincy Bartens die schuin voor het doel over de lat schoot. In de 26e minuut werd het onverwacht 0-1. Een hard schot van Nordin el Hassani van een meter of 18 werd licht getoucheerd en verdween onhoudbaar voor keeper Robin Franken in het doel.

Drie minuten later was het alweer gelijk na een hele mooie aanval van de thuisclub. Uiteindelijk legde Anouar Tmim de bal klaar voor Jeroen Cramer die hard raak schoot. Even later ging een hard schot van Jamal Ouassif voorlangs maar in de 36e minuut werd het toch 2-1 toen de bal via een verdediger ongelukkig voor de voeten van Jesse Buikema kwam die niet aarzelde, maar hard binnen schoot. In de laatste minuten kregen beide teams nog een kans tot scoren, maar het bleef 2-1.

Na de rust was de eerste kans voor GJS, maar de kopbal van Sjors Hendriks ging via de grond en de vingertoppen van keeper Robin Franken corner. Direct daarna schoot Jamal Ouassif volkomen vrijstaand naast het doel. Hierna raakte Louis Damen bij een uiterste poging bij de bal te komen geblesseerd en werd vervangen door Jan Paul Nieuwersteeg. Na een uur spelen mocht Nordin el Hassani alleen doorgaan op keeper Robin Franken (scheidsrechter Wijnand van Vreeswijk liet de assistent-scheidsrechter van de thuisclub staan), maar de keeper redde uitlopend.

Vervolgens kreeg de thuisclub een reeks van kansen, maar Raymon de Haan redde een paar keer uitstekend en ook Joey van de Wal redde nog een keer op de doellijn, In de 85e minuut speelde Quincy Barten zich keurig vrij, maar hij schoot recht in handen van keeper Robin Franken. Direct daarna een diepe bal op Anouar Tmim, die keurig de 3-1 binnen schoot, Hiermee was de wedstrijd beslist. Dat het drie minuten later nog 4-1 werd via Mohamed Laukili, toen GJS opgerukt was voor een beter resultaat, was alleen belangrijk voor de statistieken. In de extra tijd nog een hele goede actie van invaller A-junior Ryan Ekoe, maar hij schoot voorlangs.

Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen GRC’14.Deze wedstrijd moet gewonnen worden om wat meer ruimte te scheppen onderin.