Cruciale zege SVW in Meerkerk Verslag: Patrick Sleeuwenhoek

SVW boekte vanmiddag een belangrijke en cruciale drie punter op bezoek bij SV Meerkerk: 0-1.

Het was voor de streepjes de eerste competitie zege sinds 13 mei 2017 (!)
Door de zege staat SVW met nog zes duels te spelen naast Hardinxveld en ligt de strijd weer helemaal open.

De openingsfase was voor de streepjes. Al snel in de beginfase kreeg Menno Dekker de mogelijkheid uit te halen. Een paar luttele minuten later ging een vijandig schot van Hicham Farhou voorlangs.
SV Meerkerk kwam in de eerste helft alleen maar tot twee afstand schoten van ver buiten de zestien.
Denzel Libretto zag zijn inzet op de rand van de zestien strandden op verdediger René van der Klij.
De streepjes namen op het half uur de voorsprong. Menno Dekker gaf een steekbal op Fitim Meha die de bal opzij schoof waardoor Nabil Kadiwahabi het leer in de verre hoek binnen schoot en SVW op een verdiende voorsprong zette: 0-1.

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt 

Na de rust liet SVW het na de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. De inzetten van Fitim Meha en Nabil Kadiwahabi werden van de lijn af gehaald. Op het uur kreeg SV Meerkerk de enige kans van de wedstrijd op de gelijkmaker. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Bart Koomans maar zijn inzet werd katachtig gered door Onur Inan. Tien minuten voor tijd zag Hicham Farhou zijn actie als eindstation op de buitenkant van de paal eindigen. In de zenuwachtige en spannende slotfase lieten diverse SVW-ers na de thuisploeg de genadeklap te geven door de gegeven ruimte niet te benutten. Na drie extra minuten blessuretijd vond de goed leidende Maurick van Dijk het voldoende en behaalde SVW de eerste competitie zege van het seizoen.

Volgende week spelen de streepjes een thuiswedstrijd tegen het al veilige Drechtstreek, dat vandaag met 3-0 wist te winnen van Hardinxveld. Op Sportpark Molenburg is de aftrap om 14:30 uur.

SV Meerkerk – SVW 0-1

30 min 0-1 Nabil Kadawahabi