Schatten uit de Lingehaven, incl. inbrekerswerktuigen

Op initiatief van de Rotary Gorinchem werd er zaterdag 14 april een schoonmaakactie georganiseerd in de Lingehaven.

Verschillende boten (uitgeleend door de Zeeverkenners) voeren daarbij door de haven met daarin een aantal mensen met gele hesjes. Opvallend was we dat reddingsmiddelen ontbraken. Men was druk bezig met het schoonmaken van de historische haven. Met schepnetjes werd zwerfvuil uit het water gevist. Duikers van Maksor Diving hielpen met het verwijderen van vuil dat onder water in de Lingehaven lag.

Bij de sluis aan het Eind werd door de duiker het e.e.a. boven water gebracht. De plek met de meeste schatten werd aangetroffen bij de Korenbrug. Hier bracht de duiker de nodige fietswrakken omhoog en wat klein vuil. Maar de meeste opwinding ontstond toen er een tas boven water kwam, die duidelijk gevuld was met inbrekersgereedschap. Een boortol met verschillende slijpschijven, diverse breekijzers en beitels en wat ander spul dat duidelijk niet in de tas van de loodgieter of de timmerman zit. Misschien heeft de politie nog wat aan de tas, al zou ik niet meer op vingerafdrukken letten, want dan komen zij waarschijnlijk de halve Rotery tegen.

Al met al is men lekker bezig geweest. De Lingehaven is weer schoner dank zij een middagje lekker in de buitenlucht werken.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)