Driemaal scheepsrecht bij brandmelding

Deze week rukte de brandweer al tweemaal uit voor een brandmelding in een appartement, Kop van de IJsbaan aan de Arkelse Onderweg in Gorinchem. Tweemaal deed de brandweer onderzoek naar de oorzaak, er werd echter geen brand geconstateerd en trok men onverrichter zake terug naar de kazerne.

Vrijdagmiddag, rond 15.40 uur, was het weer raak met een melding. Nu bleek bij het aanrijden dat er een rookwolk boven de appartement uit het dak leek te komen. Er bleek deze keer een echte brand, oorzaak zat in de schoorsteen van een pelletkachel. Dit is een kachel die brand op pellets, dat zijn kleine blokjes hout die gemaakt zijn van zaagsel en snippers . Het zaagsel word in een machine onder hoge druk samen geperst tot kleine ronde staafjes dit noemen die pellets worden genoemd.

Door de grote hoeveelheid rook werd de brand opgeschaald naar “middelbrand”.

Er vielen bij dit voorval geen gewonden.

Foto’s © Max Liet – Hulpdiensten Gorinchem