Unitas zondag op kampioenkoers

Een op kampioenkoers liggend Unitas en een prachtige zonnige dag. Je zou zeggen een mooie affiche om de roodbroeken te gaan zien in hun race. Echter, de publieke belangstelling was teleurstellend, terwijl er genoeg te zien was, zeker qua doelpunten.

Al in de éérste minuut was het raak toen Onur Ulusan een pass verstuurde op de op volle snelheid liggende rechter vleugelverdediger van Unitas Yoesef Pyla. Diens afgemeten voorzet werd door Armand Selmani doeltreffend afgerond en zo stond het meteen al 1-0.
Spartaan 20 is echter geen elftal dat bij de pakken neer gaat zitten en het liet zien dat zij in balbezit een zeer vaardig team hebben .

Terwijl in de 6e minuut Joey Lokasi een mogelijkheid kreeg was het in de 11e minuut raak aan de andere kant na enig gestuntel in de verdediging van Unitas waar Soufian Charraoui ( volgend jaar Unitas) van profiteerde door de bal hoog, via de onderkant van de lat in het doel te kogelen. Dit betekende 1-1.

De volgende fase van de wedstrijd was er een waarin Unitas een licht optisch overwicht had, maar Spartaan ook goed tegenstand bood en af en toe ook gevaarlijk kon worden.
In de 28e minuut scoorde Armand Selmani de 2-0 in samenspel met Daniël Alexander toen zij samen profiteerden van een miscommunicatie in de Spartaan-verdediging. Mounir El Ouazizi probeerde het nog in de 30e minuut ( in handen van de keeper) en de volgende mogelijkheid, na weer een loepzuivere lange bal van Onur Ulusan, was voor Joey Lokasi alléén voor de keeper . De keeper redde weer. Ruststand 2-1.

In de 2e helft werd het spel niet echt beter, maar de doelpunten tellen.
In de 65e minuut kogelde Onur Ulusan met links de bal in de winkelhaak na een één-tweetje met Armand Selmani. 3-1

Beide trainers wisselden 3 spelers en in 72e minuut toonde Ruud Verberk nog even zijn klasse toen bij hij een één tegen één als overwinnar uit de strijd kwam. De ruimtes werden allemaal wat groter en zo kwamen er ook meer gevaarlijke situaties. De meeste kwamen van Unitas’ zijde zoals in de 76e minuut toen Daniël Alexander de lat raakte. De rebound was te moeilijk voor Fabian van Horssen. Echter nog geen minuut later scoorde Armand Selmani bijna, maar de keeper redde ternauwernood . De uit deze situatie voortkomende actie van Mounir El Ouazizi leverde Unitas een strafschop toen genoemde speler onderuit werd gehaald in de “16”.

De scherprechter was, onberispelijk, Mo Kibrom, hiermee de 4-1 scorend.
Het maakte dit Spartaan allemaal niet uit wat er gebeurde, want even zo vrolijk kozen ze de aanval weer en Unitas kwam goed weg bij een ziedend schot in de 80e minuut dat op het aluminium belandde.

Het slotakkoord kwam toch weer van Armand Selmani, die zij derde en de 5-1 afdrukte, daarvoor in staat gesteld door Fabian van Horssen. Dit was in de 90e minuut en betekende meteen de eindstand.

Volgende week gaat Unitas uit naar BMT

Opstelling : Ruud Verberk, Yoesef Pyla( Gordillio Clemens 69.), Mo Kibrom, Esey Kiflom, Stefan van Hulst, Enis Ulusan ©, Onur Ulusan (Fabian van Horssen 65.), Mounir El Ouazizi, Joey Lokasi (Achraf Chentouf 78.), Armand Selmani, Daniël Alexander.