Verkeersveiligheidsmarkt in Gorinchem Oost

Zaterdagmiddag werd op het plein van de Regenboogschool  een verkeersveiligheidsmarkt georganiseerd door de vrijwilligers van Buurtpreventie Gorinchem Oost. Hierbij stond het verkeer centraal en er werden demonstraties gegeven.

Bezoekers konden een remproef ervaren, kennismaken met de wijkagent, infokramen bezoeken, uitleg krijgen over de dodehoekspiegel van vrachtwagens en meer te weten komen over de (jeugd)brandweer!

“Verkeersveiligheid maken we samen, ook met (groot)ouders en scholen”, waren woorden van wethouder Hans Freije, die bij deze markt aanwezig was. De wethouder deed een beroep op verkeersouders. “Gemeente maakt van verkeersveiligheid groot punt. We kunnen nog verkeersouders gebruiken”.  De wethouder had op wat meer belangstelling gehoopt. “Er was wat minder publiek, maar de mensen die er waren toonden een grote betrokkenheid.”

Het publiek was erg onder de indruk bij de demonstratie van de remweg bij verschillende snelheden. Verrassend om te zien hoeveel meter het kon schelen bij 30 of 50 km. per uur.

Het werd een leerzame middag. Het prachtige weer was mooi meegenomen.

Foto’s: Gemeente Gorinchem en Hans Freije