SVW redt punt in slotminuut spektakelderby (verslag & foto's: Ronald Tukker)

SVW speelde vanmiddag een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust speelde het een prima wedstrijd en had het de score op kunnen voeren tot 3-0 of zelfs 4-0. Na rust zakte de ploeg ver weg en stapten de streepjes uiteindelijk nog als morele winnaar van het veld, dankzij een zeer late 3-3 gelijkmaker van Fitim Meha.

Na een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Leen Sleeuwenhoek, was het eerste kwartier van de wedstrijd nog volledig voor Woudrichem. De Woerkumse middenmoter zette vol druk op SVW, dat nauwelijks van eigen helft af kwam in deze fase. Na 2 minuten leek Woudrichem al op 0-1 te komen, maar arbiter Molenaar keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Gaandeweg de eerste helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht en ging ook SVW de weg naar voren zoeken. Dat lukte prima na een half uur. De goed spelende Yasar Canta ontving de bal op de linkerflank, schoot op doel en zag de bal in de verre hoek binnen ploffen, 1-0. Vlak na deze opsteker lobte Fitim Meha de bal net naast het Woerkumse doel. Even voor rust was diezelfde Meha wel verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score. Hij roste vanaf randje zestien de bal op doel en doelman Lex Kramers had geen afdoende antwoord, 2-0.

In de tweede helft was het aanvankelijk één en al Woudrichem dat de klok sloeg en aanviel, op jacht naar doelpunten. En die kwamen er. In de 48e minuut stond de lat een treffer nog in de weg, maar in de 53e minuut trof invaller Aron Timmer wel doel, 2-1. Na dik een uur knalde Jamy Goemaat van grote afstand de 2-2 in de touwen. SVW hing als een geslagen bokser in de touwen, maar kreeg al snel weer lucht. Een minuut na zijn doelpunt ging Jamy Goemaat namelijk in de fout. Met al geel op zak, stopte hij onrechtmatig een SVW-aanval. Arbiter Molenaar kon niets anders dan terecht een tweede gele kaart te trekken en dus kon Goemaat met rood vertrekken. In de 68e minuut was SVW in de persoon van Meha dichtbij de 3-2, maar hij kopte de bal van dichtbij over het doel. De slotfase was spectaculair. In de 87e minuut leek Woudrichem de zege alsnog binnen te slepen, toen Danny Schaap de bal in de verre hoek binnen krulde, 2-3. Toch redde SVW in de 90e minuut nog een punt, dankzij een bekeken puntertje van Fitim Meha, 3-3.

Met dit resultaat kruipen de streepjes weer een puntje dichterbij Hardinxveld, dat op eigen veld met 0-2 verloor van Brederodes. Volgende week speelt SVW een uitduel in en tegen Meerkerk. De aftrap is om 14.30 uur.

Zaterdag 7 april 2018
SVW – Woudrichem 3-3 (2-0)
30. Yasar Canta 1-0

39. Fitim Meha 2-0
53. Aron Timmer 2-1
63. Jamy Goemaat 2-2
87. Danny Schaap 2-3
90. Fitim Meha 3-3

64. Rode kaart: Jamy Goemaat (Woudrichem, 2x geel)