River Dragons heeft een nieuwe drakenboot

River Dragons zijn in feeststemming. Sinds zaterdag zijn zij in het bezit van een nieuwe drakenboot. Vóór er veilig mee gevaren kan worden moet de boot worden ingezegend.

Volgens eeuwenoude traditie moet de Chinese drakenkop ceremonieel van zijn ogen worden voorzien. De legende genaamd “awakening of the dragon” stelt dat de ogen op de drakenkop worden geplaatst om de boot te reinigen en tot zegen te zijn! Het zou de boot en zijn bemanning de kracht van de draak en de zegeningen van de godin van de zee geven.

Locoburgemeester, Hans Freije, was door de River Dragons gevraagd om deze belangrijke taak uit te voeren. Hij deed dit met plezier en daarom nam hij zaterdag de kwast ter hand en gaf de ogen van de draak, met vaste hand, een rode kleur.

Na deze plechtige handeling werd de boot te water gelaten door de leden die er bij het tillen achter kwamen, dat de nieuwe boot een heel stuk lichter was. Eenmaal in het water van de Linge moest er natuurlijk gevaren worden, waarbij ook de locoburgemeester in mocht stappen en een peddel in handen gedrukt kreeg.

Op de drum werd het tempo aangegeven en werden de eerste meters afgelegd. Aan de geluiden te horen was men zeer enthousiast.

Met deze boot hopen de River Dragons hun naam hoog te houden met prima resultaten. De vereniging staat open voor nieuwe leden.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)