Indische salon in Vijfzinnen

Op vrijdag 6 april werd het 40-jarig bestaan van de Indische vereniging OWTS (Oost en West Te Saam) gevierd en een receptie met een Indische Salon met veel culturele onderdelen en een feestavond.

Maar voordat dit programma begon werden eerst enige gasten, waaronder de Indonesische Ambassadeur,  ontvangen en door wethouder Eva Dansen vergezeld. Hierbij werd ook een stadswandeling gemaakt waarbij Bert van ’t Land de gids was.

Na de stadswandeling werd het Gorcums museum bezocht en gaf Bert Biemans een toelichting bij de schilderijen uit de Gouden Eeuw. In het museum sloot ook burgemeester Reinie Melissant zich aan om de genodigden welkom te heten.

Vervolgens ging men naar De Vijfzinnen, waar op de eerste verdieping waar zich de leden van OWTS reeds verzameld hadden voor de rest van het feest.

Na enige woorden van de burgemeester en het bedanken van mensen waarbij de burgemeester hen een geschenkje gaf en bloemen was het aan Roy Grünewald om te beginnen met de Indische Salon, een gezellig en gevarieerd programma met interviews, dans, muziek en Indische wetenswaardigheden. Dit als opmaat voor een groot opgezette 4 daagse Pasar Malam (Indische avondmarkt) in mei van dit jaar.

Er volgde tevens een Indisch buffet met muzikale begeleiding.

De Pasar Malam wordt gehouden op de Varkenmarkt in in de Vijfzinnen. Zo’n 50 kraampjes met snuisterijen zullen u uren zoet houden. Ook hier zullen voorstellingen worden gegeven. De Pasar Malam duurt van donderdag 24 mei tot en met 27 mei.

De Indische vereniging OWTS (Oost en West Te Saam) bestaat dit jaar 40 jaar. OWTS, in 1978 opgericht door de heren Van Ligten en Streithorst, heeft als doel het bevorderen van de onderlinge contacten voor iedereen die afkomstig is uit, of geïnteresseerd is in de cultuur van het voormalig Nederlands Indië. In de vereniging zitten leden van Nederlands Indische afkomst uit Gorinchem en omgeving.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)