46e editie ‘Vestingjazz Gorinchem’

De stichting Jazzfestival Gorinchem maakt zich weer op voor het oudste meerdaagse evenement in deze historische stad. Op 20, 21 en 22 april zal de oudste originele Veste in Nederland weer bol staan van jazzmuziek in een breed scala van muziekstijlen!

Het complete programma staat op de site www.gorcumjazz.nl maar hier al enige tips voor een muzikaal verblijf in het historische centrum; Vrijdag 20 april deelname van 12 Horeca bedrijven aan de gezelligste Jazzkroegentocht in Nederland, ‘Up to the Pub’ met gratis live jazz vanaf 21:00 tot in de kleine uurtjes. Kom genieten van traditionele jazz, blues, soul, boogiewoogie, funkjazz en veel meer. Zaterdag 21 april Gorcum Jazzsaturday: Drie openlucht podia met Get Brassed, Pepperoni Jazzband en The Dutch All Stars Jazzband. Door de straten de marching bands Time Out Brazzband (Tilburg), de K-Street Jazzband (Steenbergen) en Red Jackets Jazzband (Bergen op Zoom). Zondag 22 april start om 11:00 met de 31e Jazz en Gospeldienst in de Grote Kerk. Ds. Dirk Ophoff ontvangt hier ruim 30 musici, bestaande uit leden van de BigBand Gorcum, de Zangwerkplaats Gorinchem en natuurlijk de Spectacles Jazzband. Gezien de grote lokale inbreng en gratis entree wordt een volle kerk verwacht, kom dus tijdig!

Vanaf 14:00 zullen er concerten zijn op het podium Grote Markt met o.a. Foul Play Committed en op de Varkenmarkt met de vermaarde band Free Time Old Dixie Jassband. Het podium Arkelstraat wordt eerst ingenomen door De Napsters. In het kader van Jazz By Youth speelt hier om 14:00 de jongste jazzband (10 tot 14 jaar!) van Nederland. Als studenten bij de jeugdafdeling van het Koninklijk Haagse Conservatorium wonnen zij de talentenjacht ‘Alles Kids-2017’ van Cultuurschakel Den Haag! Na deze jeugd speelt de Altena Jazzband met diverse musici uit Gorcum en regio. Proeflokaal La Caponnière laat u deze middag genieten van een goed glas wijn en gipsyjazz door C’est Si Bon. Totaal zullen tijdens dit bijna oudste Jazzfestival in Nederland ca. 30 orkesten hun opwachting maken en … alles op loopafstand en bovendien gratis ! Meer informatie vindt u op www.gorcumjazz.nl en www.facebook.com/jazzhall72 . Gorcum heet u welkom!


Verkorte agenda:

VRIJDAG  20 APRIL          43e UP TO THE PUB !                   

DEZE JAZZKROEGENTOCHT IS ZEKER DE GEZELLIGSTE IN NEDERLAND !

12 Horeca gelegenheden houden ‘open huis’ met een breed scala van live-jazzmuziek: trad.jazz, blues, swing, zydeco, gipsy, soul, funk, boogie woogie en lounge  jazz. 

AANVANG VANAF ca. 21:00   –   GRATIS TOEGANG ! 

ZATERDAG 21 APRIL 

‘GORCUM  JAZZ  SATURDAY’       /      buiten concerten GRATIS toegankelijk

STREETPARADE  IN GORCUM  VESTING  13:30 – 17:30  ;

ZONDAG 22  APRIL 

31e JAZZ&GOSPELDIENST    /  GRATIS toegankelijk

11:00 – 12:30   GROTE KERK,  Groenmarkt  

Dienst in samenwerking met Protestantse Gemeente Gorinchem en Jazzfestival Gorinchem.

Voor het eerst met louter Gorinchemse en regio inbreng, kan deze Dienst nu al  historisch worden genoemd. Bijna 60!  lokale muzikale deelnemers zullen deze unieke Dienst  omlijsten! Een absolute must dus voor Gorinchem en regio om deze speciale  oecumenische dienst te komen bij wonen!

De kerk gaat om 10:30 open voor publiek en is gratis toegankelijk. 

GORCUM  JAZZ  SUNDAY       

Gezien de eigen vrijheid van de middenstand om deze zondag hun bedrijf al of niet open te stellen, kunnen we niet van een ‘koopzondag’ spreken, hoewel dit van deze zondag wel een dubbel-feest zou maken ……

Maar ook los van het mogelijke jazz-shoppen is er binnen de oude ‘veste’ volop van muziek te genieten. Met live jazz op drie podia en een looporkest door de straten is er dus een uitstekende reden om vandaag nog in onze historische binnenstad te verblijven!  

STREETPARADE  IN GORCUM  VESTING  14:00 – 17:00  ;

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *