Babbeltrucs in Bannehof

Om u direct gerust te stellen, er gebeurde niets ergs. In het restaurant van de Bannehof kregen de bewoners juist voorlichting om babbeltrucs en andere trucs te herkennen die criminelen, vooral graag op ouderen, willen uitproberen.

De voorlichting werd door gemeente Gorinchem en Politie gegeven. Zij kregen daarbij hulp van de toneelvereniging “Onder Ons” uit Sliedrecht die eerst een klein toneelstukje lieten zien, waarbij de oudere slachtoffers er met open ogen in liepen. Daarna lieten de acteurs dezelfde situatie zien, waarbij de oudere zo handelde, dat de crimineel geen schijn van kans had.

De politiemensen, Hennie Sanders en Elroy Asmus, gaven adviezen over wat wet/niet te doen bij een verdachte situatie. “Vergewis uzelf van vertrouwd bezoek”, “Open bij twijfel niet uw deur.”, “Loop nooit met iemand mee uw woning uit.” en nog veel meer van deze goede maatregelen. Met filmpjes lieten zij onder meer zien dat mensen snel ergens intrappen. “Het was zo’n aardige man en hij zag er zo keurig uit.”

De aanwezigen herkenden situaties en gaven aan om in ht vervolg de goede raad ter harte te nemen. Het werd in interessante ochtend. Aan het einde lagen er folders met tips gereed om mee te nemen en kon men de agenten vragen stellen.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)