Activiteiten in Bibliotheek Gorinchem vanaf 12 april

In de maand april staan er weer een aantal leuke taalactiviteiten op de agenda van Bibliotheek Gorinchem! Een greep uit de inspirerende cursussen en workshops vind je hieronder.

De schrijftafel
Liggen jouw pen en papier te vaak onaangeroerd op tafel? Heb je wel zin om te schrijven, maar geen inspiratie? Kom dan naar Bibliotheek Gorinchem! Samen met De Letterbaas ga je aan de slag met verrassende schrijfconcepten, waarbij jouw creativiteit centraal staat. Met een buik vol inspiratie ga je naar huis. Iedereen, ervaring of niet, is van harte welkom. Deze workshop is elke tweede donderdag van de maand, te beginnen met donderdag 12 april van 10.15 tot 12.15 uur. De data die daarop volgen zijn 17 mei en 14 juni. Neem wel eigen pen en papier mee. De toegang bedraagt €15,00 voor leden. Niet-leden betalen €17,50. Graag vooraf aanmelden via info@deletterbaas.nl.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik) – archieffoto

Zing Nederlands met me
Leer al zingend Nederlands tijdens de meezingavond Zing Nederlands met me in Bibliotheek Gorinchem. Een maandelijkse meezingavond waar we onder begeleiding van een muzikant een uur lang Nederlandse liedjes gaan zingen. Donna Bastiaans van het Meezingcafé zorgt voor de muzikale begeleiding. Het repertoire tijdens de avond is zeer gevarieerd: van Andre Hazes tot Kenny B. Zing Nederlands met me is om Nederlands te leren. Een taal leren gaat zingend een stuk vlotter. En bovendien… een leuke manier om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. De avond is niet alleen voor nieuwe Gorcumers. Ook geboren Nederlanders die zin hebben om een uurtje mee te zingen zijn van harte welkom! Dus; wil je Nederlands leren en/of uit volle borst Nederlandse nummers zingen? Kom dan iedere tweede donderdag van de maand (12 april) om 19.00 uur naar de bibliotheek. Toegang is gratis.

Schrijvers AanZet
Zoals elke maand brengt een schrijver een bezoek aan Bibliotheek Gorinchem. Deze keer is het de beurt aan Lidewijde Paris. Paris is al 25 jaar actief in de boekenwereld als redacteur en uitgever. Sinds de verschijning van haar boek Hoe lees ik? reist ze door het land met haar gelijknamige leesworkshop. Tijdens deze workshop leer je dieper in je boek te duiken, te letten op wat en hoe een schrijver schrijft. Hoe werkt literatuur en waarom werkt het? Hier kom je achter aan de hand van voorgelezen voorbeelden, schilderijen, filmpjes en dagelijkse bevindingen. Kom op dinsdag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur naar de bibliotheek en ervaar hoe leuk literair lezen kan zijn! De kosten bedragen €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden. Voor een leeskring wordt €20,00 gerekend. Aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie in de bibliotheek.