Ernstig ongeval met vrachtwagen

Omstreeks half elf heeft er zondagmorgen een ongeval plaats gevonden. Dit gebeurde op de A15, in de richting van Rotterdam, ter hoogte van de afslag naar Utrecht.

Vermoedelijk reed een vrachtwagenchauffeur met zijn wagen van de weg af de berm in. Hierdoor kantelde de vrachtwagen en kwam deze dwars op een gedeelte van de rijbaan. De parallelbaan moest hierdoor voor alle verkeer worden afgesloten. De tank op de wagen bevatte melk. Deze stroomde over de rijbaan en in de sloot.

De chauffeur kwam hierbij bekneld te zitten in zijn cabine en had de brandweer een lange tijd nodig om hem uit deze benarde positie te krijgen. Tevens kwamen de andere hulpdiensten massaal naar de plaats van het ongeval, waaronder de trauma helikopter.

Nadat het slachtoffer uit de wagen was gehaald werd hij met grote spoed naar het ziekenhuis afgevoerd per ambulance. Over zijn toestand is nog niets bekend. Waarom de chauffeur zijn stuurfout maakte wordt nog onderzocht.

Een bergingsbedrijf werd opgeroepen voor het vrijmaken van de A15.  Om 17.15 uur werd de weg voor een groot deel vrij gegeven.

video: 112 Vijfheerenlanden

Foto’s © Max Liet – Hulpdiensten Gorinchem 

weginspecteur René

Voor het onderzoek gebruikt de politie een drone. Weginspecteur René maakte een filmpje.