Collectieve offday SVW verslag & foto's: Ronald Tukker

SVW leverde vanmiddag een Wijk en Aalburg een collectieve wanprestatie. Op alle fronten werd het afgetroefd door de ook al niet imponerende thuisploeg. Geen moment wekte de ploeg van SVW-trainer Cees van Bavel de indruk in een resultaat te geloven. De wedstrijd was dan ook voor rust al beslist in het voordeel van Wilhelmina ’26.

Vanaf de aftrap was het flets acterende SVW al de onderliggende partij. Na een krap kwartier viel dan ook de 1-0, die in de lijn der verwachting lag. Doelman Onur Inan redde nog knap op een Aalburgse inzet, maar had geen antwoord meer op de kopbal van Dilan van Son, die van heel dichtbij het openingsdoelpunt op het scorebord zette, 1-0. SVW kwam de eerste helft nauwelijks over de middellijn en grossierde in (onnodig) balverlies. De thuisclub profiteerde daar nauwelijks van en liet veel mogelijkheden liggen, met name door de lucht. Pas vlak voor rust viel de beslissing. Na de zoveelste foute pass aan Gorcumse zijde lag de rode loper uit voor Johnny Schouten, die door het centrum opstoomde met de bal aan de voet en doeltreffend uithaalde, 2-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld, al kwamen de streepjes wel iets beter in het spel. Na 65 minuten voetbal zorgde arbiter Meeuwse nog voor de meeste opwinding, toen deze met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn bovenbeen greep. Na een korte behandeling kon Meeuwse gelukkig verder. In de slotfase wist Samuël Hartgers met een bekeken kopballetjes nog de verre hoek te vinden en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Volgende week speelt SVW thuis tegen Woudrichem. De aftrap van dit duel is als vanouds om 14.30 uur.

Foto’s en verslag: Ronald Tukker

Zaterdag 31 maart 2018
Wilhelmina ’26 – SVW 3-0 (2-0)
14. Dilan van Son 1-0

41. Johnny Schouten 2-0
88. Samuël Hartgers 3-0