Nog één keer Helling Haarstraat

Donderdagmiddag vond er op het stadhuis een gesprek plaats tussen Redactie Gorkums Nieuws (GN), Hans Freije, wethouder Gorinchem en André van der Dussen, team SROV gemeente Gorinchem.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van onze artikelen over de nieuwe helling voor het gebouw van Syndion en de daaraan klevende fouten die redacteur Dries de Swart, zelf rolstoel gebruiker, daaraan had geconstateerd.

Het werd een fijn, open gesprek waarbij ieder zijn zegje kon doen. GN heeft aan de aan van het Bouw Avies Toegankelijkheid aan, dat de helling voor mensen met een fysieke beperking, de nodige problemen op zouden kunnen geven, met uitleg waarom hij dit vond.

De wethouder gaf als antwoord, dat bij de verbouw van het voormalige postkantoor niet alles gegaan was zoals zou moeten. “Daarbij is het e.e.a. fout gegaan”, gaven beide heren ruiterlijk toe. Deze situatie moet veranderd worden.

De redacteur mocht de tekening 2018 inzien van de plannen, die in de binnenstad uitgevoerd gaan worden. Voor GN ging de meeste belangstelling uit naar het stukje Haarstraat. Deze is aan de beurt voor opnieuw bestraten, waarbij men dan ook de helling aan kan passen zodat deze rolstoel vriendelijker/veiliger wordt.

GN gebruikte de gelegenheid om nog wat punten in de stad te benoemen die voor verbetering vatbaar waren en die het verdienen om eens goed te worden bekeken. “Mensen met een fysieke beperking noemt men wel gehandicapten, maar dat is niet zo, gaf de Swart aan: “de stad Gorinchem is gehandicapt en dat moeten we samen veranderen.”

“We gaan ons best doen”, antwoordde Hans Freije, “en Gorkums Nieuws wil ik vragen om ons vooral kritisch te blijven volgen.”

Dat blijft Gorkums Nieuws zeker doen, maar achter de helling in de Haarstraat zetten we voorlopig een punt. Hans en André bedankt voor het fijne gesprek.

Clienten van Syndion zouden wij willen zeggen: “Welkom in de Haarstraat”