Avres verkoopt pand Avelingen-West

Aansluitend op de vergadering van het Algemeen Bestuur van Avres werd het koopcontract getekend door de voorzitter Dagelijks Bestuur van Avres, Bart Bruggeman en namens Stigterstaal Gerben Cozijnsen en Lex Smaal. De voorzitter is blij met de verkoop van het pand op Avelingen-West: “Het geld dat vrijkomt, komt ten goede aan de mensen waar we het voor doen.

Kleinere locaties in de regio

De verkoop maakt de weg vrij voor de concretisering van de visie van Avres, waarbij de medewerkers uit de sociale werkvoorziening (SW) zoveel mogelijk werkzaam zijn bij ondernemers op locatie. Voor wie meer begeleiding nodig heeft, zijn er werkplekken op kleinere locaties in de eigen woonomgeving.

Gezien de verdeling van de SW-medewerkers, komen er twee kleinere locaties in Gorinchem en één in Leerdam. De gesprekken hierover zijn al in een vergevorderd stadium. Avres en Attema hebben recent een intentieverklaring getekend voor een nauwe samenwerking op een locatie aan de Schelluinsestraat. In Leerdam zijn de gesprekken over een pand aan de Industrieweg in een vergevorderd stadium.”

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)

Overdracht in 2019

De daadwerkelijke overdracht van het pand op Avelingen vindt plaats op 1 april 2019. Dit geeft Avres ruim de gelegenheid om voor al haar medewerkers een nieuwe werkplek te vinden. Liefst bij ondernemers op locatie, want mensen ontwikkelen zich het best in een ‘echte’ werkomgeving. Voor wie dit geen optie is, organiseert Avres beschutte werkplekken.

Iedereen

Op locatie Avelingen is de huisvesting al geruime tijd gesprek van de dag. Met elke individuele medewerker kijkt Avres welke werkplek het meest geschikt is. Bart Bruggeman benadrukt: “Uiteraard staat zorgvuldigheid naar onze mensen hierbij voorop.”

Over Stigterstaal

Stigterstaal is al ruim 60 jaar in Gorinchem gevestigd. Met inmiddels meer dan 60 medewerkers leveren zij staal uit voorraad voor de maritieme sector en middels dochterbedrijf Impexstaal aan de utiliteitsbouw. Naast een stevige positie in Nederland beleveren ze klanten in Europa en inmiddels over een groot deel van de gehele wereld. Directeur Gerben Cozijnsen: “Als gevolg van deze groei is ook de voorraad toegenomen en daarmee ons huidige magazijn te klein geworden om nog efficiënt en prettig te werken. De afgelopen jaren hebben we vele locaties bekeken tussen Gorinchem en Rotterdam. Wij zijn blij dat we uiteindelijk zeer dichtbij geslaagd zijn en we daarmee in Gorinchem kunnen blijven. De gesprekken met Avres hebben we als plezierig, doelgericht en heel constructief ervaren. Blijkbaar zit dat in de Gorinchemse mentaliteit.”

Fotobijschrift: Ondertekening koopcontract door voorzitter Algemeen Bestuur Avres Bart Bruggeman. Lex Smaal en Gerben Cozijnsen namens Stigterstaal