Rapid Dames 1 knakt titelkandidaat

Vorige week werd er helaas niet gespeeld vanwege de Siberische kou die weer eens over Nederland trok. Dus stond de spannende kraker tegen Barendrecht als eerste op het programma voor Rapid. Barendrecht heeft een aardige zegereeks achter de rug en staat daarom op de nummer 1 positie in deze poule. Rapid Dames 1 wilde dan ook alles op alles zetten om een einde aan deze zegereeks te maken.

Na de afslag werd het gelijk duidelijk dat beide teams niet voor elkaar onder deden. De thuisploeg straalde echter uit hoe ze speelden; sterk en met focus. De eerste kans kwam van de stick van Charlotte Sterk, die in goede positie maar net de goal miste. Zo gingen er nog een aantal kansen voor het doel van Barendrecht langs, maar de verlossende 1-0 kwam niet op het scorebord. Barendrecht deed nog een poging tot de openingstreffer, maar mede dankzij ijzersterk verdedigen van onder andere Merel van Rooij en Denise Hanika werden deze kansen onschadelijk gemaakt.

Zo eindigde de eerste helft in een 0-0 stand. In de tweede helft gingen de ploegen opnieuw de strijd met elkaar aan. Hier en daar werden zelfs kaarten uitgedeeld, waardoor beide ploegen met minder man kwamen te spelen. Gelukkig herpakte Rapid de focus en gaf verdedigend niks weg, ondanks de felle uitbraken van de tegenpartij. Rapid drukte op haar beurt ook flink op de verdediging van Barendrecht, met opnieuw mogelijkheden in de drukbezette cirkel, die uiteindelijk tot niks leidden.

Het was duidelijk dat Rapid de gevaarlijkste van beide ploegen was. De dreiging naar voren werd keer op keer weer opgevoerd. De Gorinchemse defensie wist deze helft opnieuw slim om te gaan met de pogingen van de tegenpartij. Met ook een grote rol voor keepster Michelle van Geest, die haar ploeg knap op de been hield met het verijdelen van enkele kansen voor Barendrecht.

De ongekend spannende partij kwam uiteindelijk tot de climax in de laatste minuten van de wedstrijd. Na een snel opgezette aanval van Rapid kwam de bal in de drukke cirkel op een scheenbeschermer van een Barendrechtse verdedigster terecht. Strafbal. Captain Fleur Sterkenburg was vervolgens degene die hem ijskoud in het doel pushte en daarmee zichzelf tot (wo)man of the match kroonde.

Met deze verdiende uitslag van 1-0 heeft Rapid Dames 1 weer drie punten kunnen pakken!

Via deze weg wil Dames 1 ook even Annabel de Ridder én de A-toppers bedanken: Evi van Veldhuisen, Noa van Herwijnen en Hanna Gelderblom. Jullie waren weer een fijne aanvulling

Foto’s: Ronald Tukker