Nieuw in Bibliotheek Gorinchem: cursus Digisterker

De digitale wereld groeit, groei jij mee? In april starten er in Bibliotheek Gorinchem een aantal cursussen die je helpen bij het verbeteren van je digitale vaardigheden. Op vrijdag 13 april start de nieuwe cursus Digisterker, waarin je gaat oefenen met je DigiD (je digitale identiteitsbewijs voor de overheid) en tijdens de training Veilig Online op 6 april leer je veilig internetten. Ook kun je je opgeven voor de Tablettraining, waarin je in 5 lessen leert om alles uit je tablet te halen!

Nieuw: gratis cursus Digisterker
Tijdens de cursus Digisterker ga je oefenen met DigiD: je digitale identiteitsbewijs voor de overheid. Zowel het aanvragen als het gebruiken van je DigiD komen aan bod. Daarnaast neem je een kijkje op mijnoverheid.nl. Je leert hoe je iets moet aanvragen bij de gemeente en krijgt inzicht in wat de overheid allemaal over je weet. De bibliotheek gaat ervan uit dat je al wel wat ervaring hebt met computers, e-mail en het internet. Aan de hand van oefeningen in een werkboek ga je aan de slag. De gratis cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van elk twee uur. Op 13 april, 20 april, 4 en 18 mei ben je van harte welkom. Aanmelden kan via de website of bij de balie in de bibliotheek. Neem je burgerservicenummer mee en ook je e-mailadres, DigiD inloggegevens en mobiele telefoon als je die hebt.

Veilig Online, veilig het internet op
Het internet biedt een breed scala aan mogelijkheden voor iedereen. Handig en gemakkelijk kun je informatie opzoeken en versturen. Tijdens de training Veilig Online leer je online gevaren te herkennen en zo te voorkomen dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen komen. Je leert veilig e-mailen en internetten. Daarnaast wordt jouw apparatuur gecontroleerd op o.a. virussen. De cursus vindt plaats op vrijdag 6 april van 10.00 tot 13.00 uur en kost €50,00. Kom langs en leer in slechts één ochtend hoe je veilig van het internet gebruik kunt maken. Deze cursus is vooral bedoeld voor ouderen. Aanmelden kan door te bellen naar 010-2613610.

Tablettraining, alles over je tablet
Heb je recent een tablet aangeschaft of wil je dit gaan doen? Weet je nog niet alles te vinden op je tablet of vind je alle verschillende opties maar verwarrend? Kom dan naar de Tablettraining van Bibliotheek Gorinchem! Je gaat aan de slag met de basisvaardigheden en leert de tablet te bedienen. Daarnaast ga je apps downloaden en beheren, het internet gebruiken, e-mailen en foto’s maken met de camera. De cursus bestaat uit 5 lessen en start op 12 april van 15.00 tot 16.30 uur. Daarna ben je welkom op 19 en 26 april én 3 en 17 mei. De kosten hiervoor bedragen €75,00. Aanmelden kan door te bellen naar 010-2613610.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.
Tot ziens in de bibliotheek!