Weer een lastige horde genomen door Unitas Zondag

Weer een lastige horde werd genomen door Unitas Zondag tegen het Reeuwijkse RVC 33.
Logisch zou je zeggen : “de bovenste tegen de op één na onderste” , maar ooit zei een bekende trainer : “ Dat is scorebordjournalistiek”.

En zo is het ook. RVC 33 speelt om de nacompetitie te ontlopen . Daar steken zij heel veel energie in en het is aan de tegenstander om minimaal dezelfde energie te brengen anders wordt het heel lastig. Op een redelijk bespeelbare grasmat speelde RVC 33 vooral veel vechtvoetbal . Opportunistisch en proberend Unitas zo vroeg mogelijk te storen.

Na wat schermutselingen heen en weer leek Unitas vroegtijdig in een goede positie te komen toen er hands weer gemaakt in het beruchte gebied en er een penalty mocht worden genomen door Mo Kibrom. De anders zo zelfzekere centrale verdediger zag echter zijn slap ingeschoten bal gestopt worden door de goed gokkende keeper van RVC 33.

Na een half uur werd het tempo voor RVC wat te machtig en kon Unitas het technische overwicht gebruiken om het spel naar zich toe te trekken.
Het eerste en meteen laatste wapenfeit van RVC33 was een hard schot in de 33e minuut dat door Yohan Tilahun werd geblokkeerd.

Unitas was aan de andere kant gevaarlijk in de 38e minuut toen een kogel van Armand Selmani via de keeper bij Pascal van Delden kwam, maar zijn vizier stond even niet goed en de bal vloog over het doel. Rust 0 – 0.

In de tweede helft was er twee minuten gespeeld toen de keeper van RVC Armand Selmani vloerde, maar tot verbazing van de keeper en Selmani klonk er geen fluitje . Het enige foutje(?) van scheidsrechter Evers, die met zijn twee assistenten een eenvoudige middag had.
In de 49e minuten hingen de roodbroeken om de nek van Armand Selmani die met een rake kopbal de 0-1 op het scorebord bracht. De perfecte voorzet kwam van Yoesef Pyla.
In de 57e minuut had Selmani ook de 2e erin kunnen schieten na een prima voorzet van Joey Lokasi

In de zelfde minuut echter maakte hij dat ruimschoots goed toen hij aan het eind stond van een flitsende aanval over de linkervleugel, via Pascal van Delden ( buitenkant schoen) die Daniël Alexander bediende Hij speelde Armand Selmani aan . Draaien-schieten-goal. 0-2.
In de 58e en 60e minuut kwamen Fabian van Horssen en Onur Ulusan voor respectievelijk Enis Ulusan en Joey Lokasi en die brachten met hun specifieke kwaliteiten weer andere aspecten in het Unitasspel.

Dat mondde uit in een goal van Fabian van Horssen in de 85e minuut toen hij het strafschopgebied binnenslalomde en de 0-3 eindstand op het scorebord liet noteren.

Volgende week geen wedstrijd en 8 april wordt er om 14.30 afgetrapt op Molenvliet voor de wedstrijd tegen Spartaan 20.

Opstelling Unitas : Ruud Verberk, Yoesef Pyla, Mo Kibrom, Joni Tilahun, Stefan van Hulst, Achraf Chentof, Enis Ulusan ©, Pascal van Delden,Joey Lokasi, Armand Selmani, Daniël Alexander.