Tulp voor noodhulp brengt 170.208 euro op voor Rode Kruis

Gorinchem – 26-3-2018 – De ‘Tulp voor Hulp’ is wederom een groot succes: er zijn 170.208 bossen verkocht. De totale opbrengst van de tulpenactie is daarmee €170.208 en gaat naar het Rode Kruis. De tulpen werden een maand geleden verkocht bij alle Albert Heijn winkels in Nederland en België die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos ging een euro naar het Rode Kruis. . De hulporganisatie besteedt dit geld aan nationale noodhulp. Met de opbrengst zorgt de hulporganisatie er onder andere voor dat alle vrijwilligers goed zijn opgeleid en voorbereid op iedere calamiteit.

Het Rode Kruis is blij met de opbrengst. “We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land,” aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis.

Nationale noodsituaties
Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. In februari bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het Rode Kruis mee in een ziekenhuis in Goes dat het heel druk had door de griepepidemie en bij de opvang van bewoners na een brand in een sociaal pension in Leiden. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Dankzij de mooie samenwerking met Albert Heijn in Alblasserdam, Gorinchem, Leerdam, Papendrecht en Sliedrecht mocht het Rode Kruis afdeling Alblasserwaard bijdragen aan bovengenoemd resultaat.