Unitas op wilskracht langs taai Peursum Bron: https://www.gvvunitas.nl/113/18904/uitslagen-wedstrijden/wedstrijd-details/?tab=3

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt 

Het was afgelopen zaterdag heerlijk weer op Sportpark Molenvliet en na 90 minuten was de uitslag voor de ploeg van trainer Hans Bos ook prima. De Roodbroeken hadden het lastig tegen een sterk spelend Peursum, maar wisten alsnog de 3 punten op Sportpark Molenvliet te houden. Dat de overwinning pas laat in de 2e helft tot stand kwam met behulp van twee gouden wissels maakte Unitas niets uit. De Roodbroeken blijven koploper Arkel opjagen en spelen volgende week de topper tegen de huidige nummer 4 VVAC.

Wederom snelle achterstand
Unitas kreeg al snel twee mogelijkheden in het eerste kwartier. In de 8e minuut was er een afgeweerd schot van Rida Assaban, waarbij de bal voor de voeten van IJsbrand van Eldik kwam. Hij schoot hard op de goal van Peursum, maar dit schot ging voorlangs. De meest grote kans was er 7 minuten later voor Ismael el Kaddouri. Uitblinker Boaz Helderman gaf de bal mee op Fadelme Elonga die de bal mooi meegaf op Ismael. Ismael haalde uit, maar schoot jammer genoeg naast. Waar het een 1-0 voorsprong voor Unitas had moeten zijn, werd het een minuut later een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Unitas had moeite met de snelle omschakeling van Peursum en door zwak verdedigen en niet goed meelopen met de opkomende mensen van Peursum, was het dus 0-1 voor de bezoekers. Unitas keek wederom tegen een snelle achterstand aan.

Gelijkmaker
Unitas was zoekende en zat niet echt lekker in de wedstrijd, maar de ploeg knokte wel. In de 25e minuut veroverde Boaz Helderman alweer de bal en via een kluts met Fadelme en een verdediger kwam de bal wat gelukkig voor de voeten van de vrijstaande Ismael el Kaddouri. Hij bleef kalm en liep op de keeper af en rondde nu perfect af en prikte de gelijkmaker binnen; 1-1. Net voor rust kreeg Unitas nog een kans nadat Fadelme Elonga een goede voorzet gaf op de vrijstaande Boaz Helderman, maar die vergat zijn goede spel te belonen met een doelpunt door de bal naast te schieten. Zo bleef het 1-1 met de rust.

Fortuin en goede save
Zes minuten na rust kreeg Peursum een ideale mogelijkheid om de voorsprong weer te pakken, maar de geheel vrijstaande speler wist, na een voorzet van de linkerkant, de bal over te schieten. Het spel golfde heen en weer en in de 69e minuut mochten de Roodbroeken blij zijn dat keeper Owen Verduijn cool bleef door in een 1 tegen 1 situatie lang op de been te blijven en de inzet van de linksbuiten van Peursum wist te keren.

Gouden wissels
Trainer Bos had inmiddels Zeki Laaiti, Mike “V” Venderbos en Naser el Mousati ingebracht. Dit pakte voor de Roodbroeken goed uit en de ploeg kreeg meer kansen. In de 77e minuut was er een lange pass van Martin Bos op Younes Balhagi. Hij nam de bal goed aan en stuurde aan de rechterkant IJsbrand van Eldik weg die een prima actie in huis had en zichzelf vrij speelde. Hij gaf de gouden voorzet van vandaag op de sterk ingevallen Mike V. en die kopte de bal prachtig over de keeper het doel in; 2-1. Peursum kreeg 2 minuten later nog een vrije trap randje 16, maar die werd overgeschoten. De wedstrijd brak open en de kansen kwamen nu snel achter elkaar. Younes Balhagi kreeg in de 79e minuut een kans, maar hij schoot over. Ook Nabil Adahchour lukte het niet om de goed teruggetrokken pass van IJsbrand van Eldik binnen te schieten.

Beslissing
Peursum kwam er af en toe ook nog gevaarlijk uit, maar Unitas bleef de beste kansen krijgen. De marge kon in de 89e minuut op 2 komen, nadat Naser el Mousati en Mike V. goed druk wisten te zetten op de verdediging van Peursum en de bal wisten te veroveren. Naser gaf de bal voor op Mike V, maar die wist zijn 2e van vandaag niet te maken, want hij schoot naast. De beslissing viel, tot grote opluchting van Unitas, dan toch in de 90e minuut. Het was Naser el Mousati die zijn goede invalbeurt wist te bekronen door met een geweldige actie zichzelf vrij voor de keeper te zetten en de 3-1 binnen te schieten. Zo blijven de Roodbroeken in het spoor van Arkel en moet het volgende week alle zeilen bijzetten voor een goed resultaat in Ottoland,  tegen de nummer 4 VVAC.

© Copyright – Foto’s: Jan Noorlandt