Nederlaag SVW na late tegentreffer verslag & foto's: Ronald Tukker

SVW leed vanmiddag een ontzettend zure nederlaag. De ploeg knokte voor een punt en leek dit vlak voor tijd ook binnen te slepen via een prachtige vrije trap van Hicham Farhou in de 88e minuut (1-1). Een minuut later was het echter invaller Mitchel Kroos, die een rebound in de touwen schoot en SVW verbijsterd en puntloos achterliet, 1-2.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Pelikaan. De technisch vaardige ploeg uit Zwijndrecht zette hoog en fel druk. SVW had moeite om zich daar onderuit te voetballen en kwam zodoende nauwelijks aan opbouwen toe. Na een paar Zwijndrechtse waarschuwingsschoten, was het Jermain Bebrout die de score opende. In de 36e minuut werd hij diep gestuurd op de linkerflank, maakte een actie en wipte de bal in de verre hoek over doelman Onur Inan heen, 0-1. Vlak voor rust ontsnapte SVW aan een grotere achterstand, toen een prima vrije trap werd ingekopt door Anouar Said, die zijn inzet net naast zag gaan.

In de tweede helft een beter SVW en Pelikaan, dat inzakte en een tempo lager ging spelen, met de 0-1 voorsprong als steun in de rug. In de 54e minuut zag aanvoerder Kenny Lagendijk een goede vrije trap worden gekeerd door doelman Jeroen de Veij. SVW bleef knokken voor een resultaat en leek dat te pakken, toen Hicham Farhou een vrije trap prachtig via de binnenkant van de paal binnen deed ploffen, 1-1. De vreugde was echter van korte duur. Na een prima redding van SVW-doelman Onur Inan kwam de bal voor de voeten van invaller Mitchel Kroos, die meteen doeltreffend uithaalde, 1-2. Het verleidde Pelikaan-aanvoerder Erwin van Dis tot een vervelende actie: hij liep richting SVW-bank en trommelde provocerend op zijn billen. Enkele minuten later floot arbiter Klerks heel onhandig midden in een SVW-aanval voor het einde van de wedstrijd, waarna felle reacties van Trapman en Inan hen beide nog een gele kaart opleverde.

Volgende week speelt SVW een uitwedstrijd in Wijk en Aalburg. De aftrap bij Wilhelmina ’26 – SVW is om 14.30 uur.

Zaterdag 24 maart 2018
SVW – Pelikaan 1-2 (0-1)
36. Jermain Bebrout 0-1
88. Hicham Farhou 1-1
89. Mitchel Kroos 1-2

Foto’s en verslag: Ronald Tukker