Activiteiten in Bibliotheek Gorinchem

In april zijn er komende maand weer interessante activiteiten in Bibliotheek Gorinchem die helpen een weg te vinden in de digitale wereld.

Een demonstratie van bibliotheekapps
Op donderdag 5 april van 10.30 tot 12.00 uur komt Annelies Mosterdijk langs. Tijdens Koffie met… gaat het deze keer over bibliotheekapps. Bibliotheek Wise, VakantieBieb en Luisterbieb komen aan bod. Handige apps, maar hoe gebruik je ze? Hoe maak je bijvoorbeeld een account aan? Annelies Mosterdijk geeft uitleg én demonstreert. Straks weet jij precies wat de voordelen zijn van eBooks en hoe je deze kan lezen op tablet en e-reader. Aanmelden is niet nodig, je kan zo binnenlopen. De koffie is gratis, net als de toegang.

Een snelcursus omgaan met het internet
De digitale wereld groeit. Steeds meer zaken worden via het internet geregeld. Winkelen, informatie verkrijgen, een vakantie boeken of bankzaken regelen: tegenwoordig gebeurt dit allemaal online. Wil jij ook gratis begeleiding om deze zaken voortaan via de computer te regelen? Kom dan naar cursus Klik & Tik in de Bibliotheek. Tijdens 6 lessen van 1,5 uur leer je in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met een computer en het internet. Er is begeleiding aanwezig die je kan helpen. De proefles is op donderdag 12 april van 10.00 tot 12.00 uur. Daarna zijn de lessen op 19 en 26 april én 3, 17, 24 en 31 mei. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de bijeenkomsten. Aanmelden kan via de website of bij de balie in de bibliotheek.